Παράσταση διαμαρτυρίας στον Κ.Πελετίδη από σχολικές καθαρίστριες

Σήμερα το πρωί, εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων στο Δήμο Πατρέων, στο πλαίσιο της 48ωρης (χθες και σήμερα), πανελλαδικής απεργίας, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο και αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μιλώντας στις συγκεντρωμένες έκφρασε τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αγώνα τους, τονίζοντας ότι το βασικό αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι πέρα για πέρα ώριμο και επιτακτικά αναγκαίο άμεσα να νομοθετηθεί.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να σας κρατά σε ομηρία και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά σας, διευκολύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την παράδοση της καθαριότητας του δημόσιου σχολείου σε επιχειρηματίες.

Ανέφερε ότι ως Δημοτική Αρχή, με κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων σας, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό σας. Εξασφαλίζουμε ανελλιπώς την μισθοδοσία σας, παρότι η κρατική χρηματοδότηση αποστέλλεται με πολύμηνη καθυστέρηση. Αποδόθηκαν έγκαιρα με δαπάνη του δημοτικού προϋπολογισμού τα μέσα ατομικής προστασίας – γάλα, παρά το ότι η κυβέρνηση, μας κατέστησε δικαιούχους χωρίς την πρόβλεψη της απαραίτητης πίστωσης και την έγκαιρη αποστολή της.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή σας, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αυτόματη ένταξή σας, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook