Πάτρα: Συνεχίστηκαν οι «ουρές» έξω από τράπεζες, ΕΛΤΑ και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Οι εικόνες συνωστισμού έξω από τα τραπεζικά καταστήματα της Πάτρας και μπροστά από τα ATM των τραπεζών δεν έχουν τέλος. Τόσο οι ηλικιωμένοι που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους αλλά και νεότεροι βγήκαν έξω από νωρίς το πρωί και περίμεναν έξω από τις τράπεζες. Ίδιες εικόνες με εκείνες που καταγράφηκαν χθες έξω από τις τράπεζες. Σήμερα όμως πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και έξω από το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Μαιζώνος της Πάτρας αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα ΕΛΤΑ της περιοχής.
Σε αρκετά σημεία οι αποστάσεις ασφαλείας, δηλαδή η απόσταση των 2 μέτρων δεν τηρήθηκε. Συνταξιούχοι, άνεργοι αλλά και άλλοι πολίτες αγνόησαν τον κορωνοϊό για τα καλά.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που έσπευσαν στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τις συντάξεις , έγινε και η καταβολή επιδομάτων και έτσι η πλειοψηφία των δικαιούχων έσπευσε να λάβει τα χρήματα.

Η αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις έκανε συστάσεις σε όσους περίμεναν έξω από τις τράπεζες για να τηρούν απόσταση ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα και να επιβάλλει έξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας,
Στην κυβέρνηση παρακολουθούν καθημερινά το πώς εξελίσσεται η εφαρμογή των μέτρων από τους πολίτες, καθώς το θεωρούν το πιο κρίσιμο κομμάτι για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook