Πάτρα: Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο

Την πολιτική αξιοποίηση δύο σημαντικών τοπικών υποθέσεων, του οδικού έργου Πάτρα-Πύργος και της έλευσης του σύγχρονου τρένου, επιδιώκει η δημοτική αρχή με την συζήτησή τους στη σημερινή (16:00) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή κατεβαίνει με σχεδιασμό άντλησης κερδών από τη συνεδρίαση: Αν η αντιπολίτευση διαφωνήσει με τις εισηγήσεις της και δεν τις υπερψηφίσει είναι προφανές ότι θα δεχθεί επίθεση και θα παραπεμφθεί στην κρίση των τοπικών κοινωνιών που θίγονται από τα έργα.

Η στάση της δημοτικής αρχής είναι ολοφάνερη στο θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα -Πύργος, καθώς με καθυστέρηση δύο ετών θα θέσει προς διεκδίκηση την οικονομική συμβολή του Δήμου «στον δικαστικό αγώνα, εάν χρειαστεί, για αποτροπή της λύσης που προωθείται» (αν και δεν υπάρχει οριστική απόφαση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών) και την δημιουργία μετώπου με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τους φορείς της περιοχής και τους Δήμους της Ηλείας για «να προχωρήσει η κατασκευή του έργου με τρόπο που διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων».

Η δημοτική αρχή θα ζητήσει από το σώμα να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη θέση του και να ζητήσει και από τη νέα κυβέρνηση «να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νότιας χάραξης , να αναζητηθούν οι προμελέτες που έχουν συνταχθεί στο υπουργείο, να επικαιροποιηθούν και να γίνει οριστική μελέτη». Επίσης, θα ζητήσει να στηρίξουν το αίτημα για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Το πλαίσιο των διεκδικήσεων συμπληρώνεται με το να μην υπάρχουν διόδια στο νέο δρόμο.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook