Πάτρα: «Λουκέτο» έβαλαν οι υπάλληλοι στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μαιζώνος

24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι τραπεζικοι υπάλληλοι σε όλες τις υπηρεσίες RBU (Recovery Banking Unit) της Τράπεζας Πειραιώς. Για το λόγο αυτό εργαζόμενοι, με τη συνδρομή και του εργατικού κέντρου, πραγματοποίησαν κινητοποίηση και έξω από το κατάστημα της τράπεζας στην συμβολή της Μαιζώνος με την Πατρέως στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ:

«Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ακολουθώντας μια απαράδεκτη τακτική, προχωρά αιφνιδιαστικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου, που πλήττει την εργασία και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας.

Με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα».

Η ΟΤΟΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- θεωρεί απαράδεκτη και παράνομη την προαναγγελία «αποφάσεων» που οδηγούν χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους στην εργασιακή ανασφάλεια και τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο.»

Please follow and like us:
Facebook
Facebook