Πάτρα: «Έφυγε» ο παπά-Γιάννης

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια»,  ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος και των Αγίων Αναργύρων Ιωάννης Σταυρόπουλος.

Ο  αγαπητός ιερέας της Πάτρας ήταν η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών .

kvoakcpykx5d91980339eab.jpg

Ο εκλιπών εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελούσε  σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν.

Στόχος του ήταν να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.

Πριν από μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος του ανέθεσε την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.

Δεκάδες τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η δημοσιογράφος Γωγώ Καραλή έγραψε:

Μετά των Αγίων η ψυχή αυτού…..
Από σήμερα το πρωί οδεύει στην αγκαλιά του Χριστού, που τόσο αγάπησε και με ζήλο πολύ υπηρέτησε για πενήντα και πλέον χρόνια ο παπα Γιάννης μας.
Ο αγαπημένος μας εφημέριος του Παντοκράτορα, ο προστάτης των αδυνάμων, των φτωχών, των εμπεριστάτων, των εξαρτημένων από ουσίες, όλων όσων είχαν πέσει και προσπαθούσαν να σηκωθούν.
Ο ιεραπόστολος της ιδέας της αιμοδοσίας.
Ο γλυκός και μειλήχιος, ο χαμογελαστός, ο Άνθρωπος όπως τον ήθελε και τον δίδαξε ο Χριστός. Άλλωστε τις δικές Του εντολές εφάρμοσε μέχρι κεραίας.
Έχοντας βιώσει από τα νεανικά του Χρόνια την ορφάνια από μάννα, τα οικονομικά προβλήματα, την αδυναμία των οικογενειών μετά από πτώχευση ήθελε και αγωνιζόταν να μην ζήσει κάνεις τις περιπέτειες της δικής του οικογένειας, και σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσε.
Αγαπούσε την ενορία μας, νοιαζόταν για κάθε έναν από μας ξεχωριστά , ήθελε όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε για το κοινό καλό και πρόσφερε απλόχερα την αγάπη του σε όλους μας.
Από τις 19 Ιουνίου έδωσε την μάχη στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Μια μάχη που κατέπληξε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν την μακρόχρονη επιβίωση του. «Ο παπα Γιάννης συνομιλεί απ ευθείας με τον Θεό, έχει φύγει από την δική μας δικαιοδοσία» έλεγαν με θαυμασμό.
Και είναι αλήθεια ότι ήταν έτοιμος από καιρό. Ανήμερα της Αγίας Τριάδος, τρεις ημέρες πριν την πτώση του, που αποδείχθηκε μοιραία, μας αποχαιρέτησε – τότε δεν το ξέραμε, σήμερα το κατανοούμε – στο πνευματικό κέντρο του Παντοκράτορα, όπου τίμησε τις εκλεκτές κυρίες, και στενές του συνεργάτιδες στο Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας, έκανε κλήρωση και μοίρασε τα δώρα της τελευταίας του λαχειοφόρου αγάπης και έδωσε σε όλους μας την τεράστια αγάπη του.
Έτσι θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε πάντα. Ως τον Άγγελο της Αγάπης, της φιλαλληλίας, της προσφοράς.
Χάσαμε σήμερα το πρωί έναν επίγειο Αγγελο και κερδίσαμε έναν επουράνιο Αγγελο δίπλα στον Χριστό.
Ο Παντοκράτορας δεν θα είναι ίδιος από εδώ και πέρα. Θα μας λείπει αλλά πιστεύουμε πως θα δέεται για εμάς όλους.
Καλή Ανάσταση αγαπημένε μας παπα Γιάννη. Στην υπέροχη οικογένεια σου ο Χριστός, να δώσει παρηγοριά, κουράγιο και δύναμη.

 

Ο γιατρός Δημήτρης Κωστακιώτης έγραψε:

Καλό παράδεισο στον ιερέα της καρδιάς μας ….

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας έγραψε:

Καλό Παραάδεισο σεβαστέ μου παπα Γιάννη θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Ο καθηγητής μουσικής και ιεροψάλτης Δημήτρης Σακαλής έγραψε:

Αναχώρησε σήμερα για το επουράνιο θυσιαστήριο ο Παπαγιάννης της Πάτρας.Ο ιερέας της τοπικής κοινωνίας που έγινε γνωστός κυρίως από την εθελοντική αιμοδοσία της Ι.Μ.Πατρών της οποίας ήταν υπεύθυνος.
Είχε τον τρόπο να μαζεύει τον κόσμο εισχωρώντας μέσα σε συγκεντρώσεις και σε πορείες με το άσπρο μπλουζάκι της αιμοδοσίας και τα κόκκινα μπαλόνια.Δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο θεάρεστο έργο της αιμοδοσίας αλλά και στο φιλανθρωπικό.Μάζευε τρόφιμα, ρουχισμό και χρήματα προκειμένου να καλύψει ανάγκες εμπερίστατων αδερφών μας.Επισκεπτόταν τους φυλακισμένους και βοηθούσε και κει.Επισκεπτόταν ιδρύματα.Ας έχουμε την ευχή του.Καλό παράδεισο Παπαγιάννη μου.Ο κλήρος της Πάτρας έγινε πιο φτωχός από σήμερα.

Συλλυπητήρια Αντώνη Χαροκόπου για την απώλεια πατέρα Ιωάννη Σταυρόπουλου

Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του πατέρα Ιωάννη Σταυρόπουλου που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα στην αδύναμη οικογένεια, ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση και αποτέλεσε στυλοβάτης της Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook