Πάτρα: Ένταση στο 2ο Λύκειο – Μητέρα που είχε βρεθεί στο σχολείο θετική στον κορωνοϊό – Σε καραντίνα ο γιος της

Μητέρα μαθητή θετική στον κορωνοϊό σήμανε συναγερμό σήμερα το πρωί στο 2ο Λύκειο Πατρών, με τους μαθητές να ζητούν εδώ και τώρα απολύμανση του χώρου και τεστ κορωνοϊού για όσους ήρθαν σε επαφή με την μητέρα και τον μαθητή.
Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο σχολείο με τους μαθητές να συνεχίζουν για 2η ημέρα την κατάληψη και τους εκπαιδευτικούς να πιέζουν ώστε να ανοίξει το σχολείο. Οι μαθητές χθες είχαν ξεκινήσει την κατάληψη ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για λιγότερα παιδιά ανά τμήμα ωστόσο μετά την επιβεβαίωση ότι η μητέρα του συμμαθητή τους ήταν θετική στον κορωνοϊό, στο αίτημα της κατάληψης προστέθηκε η απολύμανση του χώρου και η λήψη όλων των μέτρων για της ασφάλειά τους.

Όπως έγινε γνωστό η μητέρα του μαθητή του 2ου Λυκείου Πατρών, εργάζεται σε νοσοκομείο της Πάτρας, έκανε το τέστ προληπτικά και έως ότου βγει το αποτέλεσμα είχε έρθει σε επαφή με εκπαιδευτικούς του σχολείου. Μετά από όλες τις εξελίξεις, λίγο μετά τις 10 σήμερα το πρωί μηχάνημα του Δήμου έφτασε στο σχολείου και ξεκίνησε η απολύμανση.

Οι μαθητές αποχώρησαν και όπως δήλωσαν η κατάληψη δε θα συνεχιστεί ενώ ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί ο μαθητής , θα αποφασιστεί εάν το σχολείο θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, σε ανησυχία είναι και το 3ο Λύκειο Πατρών, καθώς ο σύζυγος της γυναίκας είναι εκπαιδευτικός που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook