Πάνω από 10.000 άτομα συμμετείχαν στο Pink the City 2018

Πάνω από 10.000 συμμετέχοντες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά φόρεσαν το ροζ μπλουζάκι και περπάτησαν από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων , ως τον μόλο της Αγίου Νικολάου για το Pink The City 2018!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Αχαΐας Λιολιώ Κολυπέρα επισημαίνει πως αυτό που τους χαροποιεί ιδιαίτερα πέρα από τη μεγαλύτερη συμμετοχή φέτος, είναι το γεγονός πως είδαν πρόσωπα χαρούμενα, που προσήλθαν σε μια γιορτή της πόλης, που συμμετείχαν σε αυτόν τον συμβολικό περίπατο για την αισιοδοξία, την ευαισθητοποίηση την ελπίδα τη ζωή . Δεν ήρθαν για το μαύρο του καρκίνου, μας λέει. Είδαν να ανεβαίνουν στη σκηνή γυναίκες που πέρασαν από τη «φωτιά» του καρκίνου και τα κατάφεραν.

Οι συμμετοχές ήταν από την περιφέρεια της Πάτρας και πολλές περιοχές του νομού Αχαΐας, από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία.

Απ΄όπου έχουμε πάει και έχουμε κάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις είδαμε πρόσωπα να συμμετέχουν στο Pink the City. To Bουπράσιο, το Λάππα, η Βάρδα, η Αιγείρα, η Ακράτα, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, το Αγρίνιο ήταν εκεί. Και γυναίκες από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά οι οποίες υποστηρίζονται ψυχολογικά από τον Σύλλογο και έρχονται στην Πάτρα για τις συνεδρίες τους. Για μας είναι πολύ σημαντικό το ότι πήραν το καράβι και ήρθαν. Για μας αυτό είναι το άλμα. Το ότι βγαίνουν από το σκοτάδι.

Μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν καθώς τα υπόλοιπα πηγαίνουν για τη λειτουργία του Συλλόγου θα διατεθεί στη δημιουργία ενός clean room στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, το οποίος θα τηρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας. Όπως εξηγεί η κ. Κολυπέρα ο υπάρχων χώρος στο Πανεπιστημιακο νοσοκομείο του Ρίου δεν πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται και δεν υπάρχουν οι συνθήκες που θα έπρεπε. Σε αυτό τον χώρο γίνεται η μείξη των ογκολογικών φαρμάκων για όλους του καρκίνους. «Ζητάμε να υπάρξουν χορηγοί, συνοδοιπόροι να συγχρονίσουμε τα βήματά μας ώστε του χρόνου , στο Pink the City 2019 πρώτα ο Θεός να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι που υλοποιήσαμε το όραμά μας».

Την τελετή έναρξης παρουσίασε, και φέτος, η κα Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ η ημέρα αυτή αφιερώθηκε στην 34χρόνη εκπαιδευτικό Σταυρούλα Φρεμεντίτη, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2018. ξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση – διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής.

Το Pink the City πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook