Ο 29χρονος συνελήφθη για την τοποθέτηση βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο – Τι ρόλο έπαιζε το σπίτι στα Εξάρχεια ;

Την εκδοχή να προοριζόταν το κρησφύγετο των Εξαρχείων για καταφύγιο ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα, εξετάζουν ως πιο πιθανό σενάριο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν, καθώς το ισόγειο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε σήμερα, νοικιάστηκε από τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, που συνελήφθη για τα τρομοδέματα, μόνο για πέντε μέρες, μέσω Ίντερνετ.

Το γεγονός επίσης ότι είχε ενοικιαστεί για τις μέρες από 26 Οκτωβρίου έως σήμερα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι αν προγραμματιζόταν κάτι, επρόκειτο να συμβεί αυτές τις πέντε μέρες, αλλά απετράπη λόγω της σύλληψης του 29χρονου.

Τα ευρήματα στο ισόγειο διαμέρισμα που νοίκιασε μέσω Airbnb ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν τους ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούσε τον χώρο αυτό για την διαφυγή του μετά το χτύπημα.

Τα ρούχα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν λίγα. Μια αλλαξιά όλη και όλη όπως λένε πηγές του Newsit.gr. Αυτό δείχνει ότι το σπίτι των Εξαρχείων θα χρησιμοποιούνταν μόνο από τον ίδιο.

Ο κατηγορούμενος, εικάζεται, ότι θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο σε κοντινή ως προς το διαμέρισμα περιοχή και στη συνέχεια θα πήγαινε στο ισόγειο για να κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα και να αλλάξει ρούχα ώστε να μην εντοπιστεί βάσει περιγραφής από αυτόπτες μάρτυρες.

Το χτύπημα εκτιμάται ότι θα γινόταν ως σήμερα με πιο πιθανή ημέρα την περασμένη Κυριακή και για το λόγο αυτό φαίνεται ότι νοίκιασε το σπίτι από 26 ως 31 Οκτωβρίου.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχοντας ήδη “βάψει τα χέρια του με αίμα”, καθώς έχουν τα στοιχεία ότι ήταν εκείνος που κρύβεται πίσω απ’ την αποστολή του τρομο-δέμα και στον Λουκά Παπαδήμο, θα επιδίωκε να κάνει ένα αιματηρό χτύπημα.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook