Ο ΟΛΠΑ εξετάζει να γκρεμίσει το «διδυμάκι» του στεγάστρου που κατέρρευσε

Η κατάρρευση του στεγάστρου μέσα στη θαλάσσια ζώνη της Πάτρας όπου έχασε την ζωή του ένας νεαρός μετανάστης φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και για το άλλο ακριβώς ίδιο στέγαστρο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του μόλου της Αγίου Νικολάου, στην έκταση που δεν περιλαμβάνεται στην αναμενόμενη οριστική παράδοση από την κυβέρνηση στο Δήμο της πόλης. Και εκείνο το κτίριο έχει κατασκευαστεί την ίδια περίοδο με εκείνο που κατέρρευσε με τα ίδια υλικά, η στέγη του δηλαδή αποτελείται από φύλλα αμιάντου.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Οργανισμού Λιμένος Πατρών στον οποίο ανήκει, αφού δεν συμπεριελήφθη στον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης, περιελάμβανε εργασίες αναβάθμισης της δομής του και της αισθητικής του. Σε αυτό τον προγραμματισμό εντασσόταν η αλλαγή των φύλλων αμιάντου από την στέγη με φύλλα χαλκού.

Μάλιστα, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, όπως με το άλλο στέγαστρο, η διοίκηση του ΟΛΠΑ, στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων εργασιών, είχε παραγγείλει μελέτη στατικής επάρκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί εντός του Αυγούστου, ωστόσο μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις της προηγούμενης Παρασκευής και την κατάρρευση του άλλους κτιρίου, ο ΟΛΠΑ εξετάζει πλέον ακόμα και την κατεδάφισή του.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμούς Νίκος Κοντοές: «Επειδή είναι δίδυμο με το προηγούμενο και τα στοιχεία γήρανσης είναι κοινά, αρχίζουν κι επικρατούν δεύτερες σκέψεις. Μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα της στατικής επάρκειας, εμείς το εκκενώσαμε και το περιφράξαμε. Για την οριστική του τύχη θα αποφασίσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο».

Η τύχη του στεγάστρου λοιπόν θα κριθεί μέσα στο Φθινόπωρο αλλά ο κ. Κοντοές αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται το γκρέμισμά του για τον… φόβο των Ιουδαίων.

Την ίδια ώρα πάντως ανησυχία συνεχίζει να προκαλείται από την κατάσταση του κτιρίου που στεγαζόταν μέχρι πριν το σεισμό του 2008 το Λιμεναρχείο (τέρμα Γούναρη). Το κτίριο, που επίσης βρίσκεται μέσα στην προς παραχώρηση έκταση και έχει μείνει εκτός χερσαίες ζώνης λιμένος, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό κι έχει ανακαταληφθεί έκτοτε στην τύχη του.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί και απαγορεύεται η είσοδος, εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει στέγη μετανάστες. Το βράδυ της Πέμπτης μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, υπήρξε ειδοποίηση στην Πυροσβεστική για φωτιά στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου. Όπως αποδείχθηκε όμως την φωτιά είχαν βάλει μετανάστες που μαγείρευαν…

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook