Ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου για την εκκένωση καταυλισμών μεταναστών

Με τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των δύο άτυπων καταυλισμών στην Πάτρα, η Κυβέρνηση προσήλθε στις θέσεις μας, υιοθέτησε την πολιτική που μήνες τώρα υποδεικνύαμε ως ενδεδειγμένη, ακολούθησετη μέθοδο την οποία από την αρχή θεωρήσαμε κατάλληλη και ως μόνη εφικτή, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Δικαιοσύνσης, Μεταναστευτικής Πολιικής και Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών μεταναστών, σε «ΑΒΕΞ» και «ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» στην Πάτρα.

Η πίεση που άσκησαν οι σύλλογοι των κατοίκων, οι φορείς και όσοι από εμάς τους στηρίξαμε σταθερά και συστηματικά είχε αποτέλεσμα και σήμερα αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί από όλους.

Τελικά, «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»!. Το Υπουργείο έπραξε αυτό που όφειλε και πλέον τοπικοί παράγοντες φορείς και αρμόδιες αρχές (Δήμος, Περιφέρεια, ιδιοκτησία, ΕΛΑΣ) πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Χρειάζεται άμεση ανάπλαση του χώρου και ενίσχυση της αστυνόμευσης, με παράλληλη εξαίρεση του Λιμανιού της Πάτρας από την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και αιτούντων άσυλο. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριαμας στην ΕΛΑΣ για την άψογη επιχείρηση που διενήργησε.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook