Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου χτυπούν καμπανάκι κινδύνου!

Η κατάσταση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, πολλές φορές είναι στο κόκκινο, ενώ η έλλειψη προσωπικού εντατικοποιεί την εργασία των υπηρετούντων υπαλλήλων. Όπως επισημαίνει  ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος τους οφείλονται συνολικά 16.000 ημέρες άδειας και ρεπό.

«Η κατάσταση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου είναι πολύ δύσκολη. Προ ημερών συνεπλάκησαν κρατούμενοι μεταξύ τους. Συνάδελφοι πήγαν να τους χωρίσουν και τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά (αμιχές). Όμως παρόμοια περιστατικά είναι συχνά. Οι εξυβρίσεις και οι απειλές σωφρονιστικών από κρατούμενους είναι σχεδόν καθημερινές. Κατανοούμε τη δύσκολη ψυχολογία τους και προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Το να στερείσαι την ελευθερία σου δεν είναι εύκολο. Σε μας λοιπόν βλέπουν τον νόμο που τους αδίκησε. Εμείς είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης», περιγράφει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων λόγω του ότι δεν επαρκεί το προσωπικό εργάζονται πολλές φορές συνεχόμενα, 7 ημέρες την εβδομάδα. «Έχουμε κάνει τη φυλακή σπίτι μας. Σε κάθε μία από τις 4 βάρδιες της φυλακής θα έπρεπε να εργάζονται 18 με 20 άτομα και είμαστε 12 το πολύ».

Στον Άγιο Στέφανο μεγάλος αριθμός κρατουμένων είναι βαρυποινίτες για ναρκωτικά κυρίως και για άλλα σοβαρά αδικήματα. Αυτή τη στιγμή κρατούνται περίπου 600 άτομα, ενώ το σωφρονιστικό κατάστημα κατασκευάστηκε με προδιαγραφή χωρητικότητας 350.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook