Οι δυο λέξεις στο γάμο που έφεραν κοντά Χάρι-Κάρολο, μετά από 20 χρόνια

Ο πρίγκιπας Κάρολος το μεσημέρι του Σαββάτου έπιασε αλά μπρατσέτα την Μέγκαν Μαρκλ μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και την παρέδωσε στον γαμπρό. 

Πριν καν ο πρίγκιπας Χάρι πει στην νύφη «μοιάζεις καταπληκτική», γύρισε και είπε στον Κάρολο χαμογελώντας «Σ’ ευχαριστώ μπαμπά».

Αυτή ήταν ίσως η πιο θερμή στιγμή, η πιο κοντινή και αγαπησιάρικη που είχαν πατέρας και γιος τα τελευταία 20 χρόνια. Μια εγγύτητα που πατέρας και γιος δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν.

Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που ο Χάρι, όταν πέθανε η μητέρα του, ενώ εκείνος ήταν 12 ετών

Από τότε μέχρι το Σάββατο υπήρξαν πολλές στιγμές ανάμεσα σε πατέρα και γιο που απέφευγαν να κοιτάξουν ο ένας τον άλλον στα μάτια.

Μάλιστα, όταν ο πρίγκιπας Χάρι μπήκε στην εφηβεία και έπεσε στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, κάποιοι από τη βασιλική οικογένεια κατηγόρησαν ευθέως τον πρίγκιπα Κάρολο.
Ενιωθαν ότι ήταν τόσο απασχολημένος με τη σχέση του με την Καμίλα που δεν αφιέρωνε χρόνο στους γιους του και ειδικά στον Χάρι που ήταν πάντα ο πιο ευάλωτος και αδύναμος από τα δυο αδέλφια.

Πέρυσι, όταν συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Κάρολος αφέθηκε εντελώς από τα πλούσια αφιερώματα που έκαναν τα παιδιά του για την μητέρα τους.

Με μια εξαίρεση. Ο πρίγκιπας Χάρι επαίνεσα τον πατέρα του για τον τρόπο που φρόντιζε τον ίδιο και τον αδελφό του ο Κάρολος, μετά το θάνατο της Νταϊάνα.

«Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει ένας γονιός είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός έχει πεθάνει», είχε πει. «Αλλά ήταν εκεί για εμάς. Ήταν ο ένας από τους δυο που απέμεινε. Και προσπάθησε να κάνει το καλύτερο, να είναι σίγουρος ότι είμαστε προστατευμένοι».

Αυτή ήταν μια δήλωση, που όσοι ξέρουν τη βασιλική οικογένεια, λένε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα είχε κάνει ποτέ.

Ο Γουίλιαμ ήταν πάντα ανεξάρτητος από την επιρροή του πατέρα του, σε σχέση με τον Χάρι, και είχε περισσότερο σαν υπόδειγμα την γιαγιά του παρά τον πατέρα του.

Φίλοι λένε για παράδειγμα, ότι ο Γουίλιαμ δεν θα είναι ποτέ ένας «πρίγκιπας πειραχτήρι», στα πρότυπα του πρίγκιπα Καρόλου.

Πάντως, είναι γενικά αποδεκτό για τα δυο αγόρια ότι τα συναισθήματά τους απέναντι στον πατέρα τους συνοψίζονται σε μια λέξη: «Καμίλα».

Παραδόξως, το 2005, τα δυο αγόρια υποστήριξαν δημοσίως τον πατέρα τους για τον γάμο του με την Καμίλα. Ήταν όμως αυτά τα αληθινά συναισθήματά τους;
Το περασμένο καλοκαίρι η Καμίλα έκλεισε τα 70 της χρόνια. Ούτε ο Γουίλιαμ, ούτε ο Χάρι έκαναν κάποια δήλωση για το γεγονός.

Σύμφωνα με τους αυλικούς τα αγόρια όσο μεγάλωναν απομακρύνονταν από την Καμίλα.

«Δεν είναι τόσο κοντά στην Καμίλα, οι μητριές συχνά αποτυγχάνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών των συζύγων τους», λέει χαρακτηριστικά φίλος της οικογένειας.

Για την περίπτωση του Καρόλου και των παιδιών του, η μη σχέση, δημιουργεί ένα ακόμη πρόβλημα.

Οταν θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος η Καμίλα θα γίνει πριγκίπισσα, όπως αρχικά είχε πει στο γάμο τους ο πρίγκιπας. Αν θέλει όμως να γίνει βασίλισσα, όπως προκύπτει τελευταία από διάφορες κινήσεις, θα πρέπει να έχει την υποστήριξη των γιων του.

Η αλλαγή της συμπεριφοράς του Χάρι προς τον πατέρα του φαίνεται ότι προκύπτει με την άφιξη της Μέγκαν Μαρκλ στη ζωή του, των οποίων οι γονείς είναι διαζευγμένοι, ωστόσο, στην αρχή είχαν καλή σχέση μεταξύ τους.

Οταν ο Χάρι εκλήθη να γίνει ραδιοφωνικός παραγωγός στο Radio 4, του οποίου φανατικός ακροατής είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, έκανε μια συνέντευξη στον πατέρα του για τις ανησυχίες του Καρόλου για την κλιματική αλλαγή και τη ζημια στο περιβάλλον.

Η ραδιοφωνική συνάντησή τους κατέληξε όμως να είναι λίγο πιο αποκαλυπτική για τη μεταξύ τους σχέση.
Ο Κάρολος γενναιόδωρα στην εκπομπή εκείνη απευθυνόταν με λόγια αγάπης και εγγύτητας στον γιο του, αποκαλώντας τον «αγαπητό μου αγόρι» και «πολυαγαπημένο μου αγόρι» ενώ ο Χάρι τον αποκαλούσε μπαμπά, όπως ακριβώς όταν του παρέδωσε την Μέγκαν, το Σάββατο.

Παρά την εγγύτητα αυτή που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια, λόγω Μέγκαν, ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται ότι ανησύχησε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό για τη σχέση με τον γιο του, καθώς τον είχαν αφήσει στην απέξω στις προετοιμασίες του γάμου.

Μάλιστα, υπήρχε και το οποίο τον είχε προβληματίσει ιδιαιτέρως: Δεν μπορούσε να καλέσει τους δικούς του καλεσμένους στο γάμο του γιου του.

Αλλά, ξαφνικά, η ατμόσφαιρα άλλαξε.

Αυτό που τον ανέτρεψε όλα ήταν ότι ο πατέρας του Μέγκαν δεν ήταν σε θέση να παρευρεθεί στο γάμο και ο Κάρολος κλήθηκε από το ζευγάρι να συνοδεύει την Μέγκαν στην εκκλησία.

Ο Κάρολος ενθουσιάστηκε με το γεγονός ότι θα συμμετείχε τόσο άμεσα στο γάμο.

Ολα άλλαξαν, σχεδόν σε μια στιγμή.

Με τρόπο που σπάνια βλέπουμε δημόσια, ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ κουβέντιαζαν καθώς πήγαιναν στην εκκλησία.

Το φαινόμενο Μέγκαν; Ποιος ξέρει. Μετά από όλα όσα έχουμε δει αυτό το Σαββατοκύριακο, τα πάντα είναι δυνατά. 

efimerida

Please follow and like us:
Facebook
Facebook