«Ξαναζωντάνεψε» η ληστεία με θύμα ταχυδρομικό υπάλληλο

Στο πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων της Πάτρας εκδικάστηκε η ληστεία που έγινε τo 2013, στην ορεινή Ηλεία, κοντά στην Ανδρίτσαινα με θύμα διανομέα των ΕΛΤΑ. Το μεσημέρι της 5ης Φεβρουαρίου, το θύμα είχε στην τσάντα του χρήματα που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων και κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σταματήσει το όχημα του καθώς μπροστά του βρέθηκε ένας μαύρος σάκος, στη μέση του δρόμου.

Του επιτέθηκαν οι ληστές, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. Όπως είπε, ένα άτομο τον πλησίασε από την αριστερή πλευρά με την απειλή κοντόκανου όπλου και ένα άλλο τον χτύπησε και τον έδεσε με σχοινί, ενώ του έκλεισε το στόμα με πλαστική ταινία. Αφού πήραν την τσάντα με τις δεσμίδες με τα χρήματα, εξαφανίστηκαν.

«Με έδεσαν, με φίμωσαν και μου άρπαξαν τις δεσμίδες με τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων. Φορούσαν κουκούλες, αλλά ο σωματότυπος τους είναι ίδιος. Τους αναγνωρίζω με βεβαιότητα και τους δύο. Μετά από λίγη ώρα λύθηκα από το σχοινί και ειδοποίησα τον προϊστάμενο της υπηρεσίας με το κινητό μου τηλέφωνο που το είχα στην τσέπη του μπουφάν μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο προϊστάμενος του γραφείου προσδιόρισε το ύψος των αφαιρεθέντων χρημάτων στο ποσό των 18.000 – 19.000 ευρώ, καθώς σε κάποιους συνταξιούχους είχε προλάβει να μοιράσει τις συντάξεις.

Ο προϊστάμενος ανέφερε επίσης πως όταν το θύμα τον ενημερώσε για τη ληστεία δε το πίστεψε. Μετά, όμως, τον ξαναπήρε και ειδοποίησε την Αστυνομία. Περιέγραψε μάλιστα και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το θύμα.

«Όταν πήγαμε στο σημείο, ήταν αναστατωμένος, είχε ένα σχοινί στο χέρι του και μια ταινία κατεβασμένη στο λαιμό του. Μου είπε πως ήταν βέβαιος πως ήταν δύο οι δράστες και πως ήταν στημένη η δουλειά» ανέφερε.

Το δικαστήριο στηρίχθηκε στο στοιχείο της αναγνώρισης της φωνής του πρώτου από το θύμα αλλά και στην παρουσία του δεύτερου στην περιοχή

Ενώπιων του δικαστηρίου μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο ένας κατηγορούμενος την ώρα της ληστείας βρισκόταν στην εργασία του και ότι ο άλλος φρόντισε τα ζώα του. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όμως δεν πείστηκε και έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για ληστεία από κοινού και παράνομη οπλοφορία. Στηρίχθηκε στο στοιχείο της αναγνώρισης της φωνής του πρώτου από το θύμα αλλά και στην παρουσία του δεύτερου στην περιοχή.

Αυτή τη φορά όμως αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον πρώτο και στον δεύτερο της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και γι΄αυτό μείωσε τις ποινές τους σε 5 χρόνια φυλάκιση, εξαγοράσιμη, έναντι 5 ευρώ την ημέρα, αλλά χωρίς δόσεις. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα Μεταγωγών για κράτηση, ωστόσο ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος γιατί κατέβαλε το χρηματικό ποσό της ποινής, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε κρατούμενος.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook