«Ντου» της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Οικονομικών

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού όπου και παραμένουν.

Λίγο νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει 24ωρη απεργία.

 Η κινητοποίηση αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα (ΒΑΕ) και έχουν εργαζόμενους που λαμβάνουν ή διεκδικούν να λάβουν το εν λόγω επίδομα εργασίας.

Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Πορεία διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Οι περίπου 350 συγκεντρωμένοι αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στις περικοπές και στην υποβάθμιση των ΒΑΕ έτσι όπως χορηγούνται σήμερα. Ζητούν επιπλέον επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί, επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, στους μόνιμους δικαιούχους καθώς και νέες προσλήψεις.

Ζητούν επίσης από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕ.

Η κινητοποίηση αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα

Η κινητοποίηση αφορά στις Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επιδόματα

Τέλος, απαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησης, πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του δημοσίου με γιατρούς, αλλά και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι περίπου 350 συγκεντρωμένοι αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στις περικοπές και στην υποβάθμιση των ΒΑΕ

Οι περίπου 350 συγκεντρωμένοι αντιτίθενται, μεταξύ άλλων, στις περικοπές και στην υποβάθμιση των ΒΑΕ

Στην κινητοποίηση μετέχουν επίσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αυτή τη στιγμή είναι εκτός κυκλοφορίας η οδός Σταδίου και οι γύρω δρόμοι.

Ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕΖητούν από τον υπουργό Οικονομικών να τους παρουσιάσει το πόρισμα της 17μελούς επιτροπής για τα ΒΑΕΣτην κινητοποίηση μετέχουν επίσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝΣτην κινητοποίηση μετέχουν επίσης μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΠΟΕΔΗΝ

Η πορεία κινείται προς το υπουργείο ΟικονομικώνΗ πορεία κινείται προς το υπουργείο ΟικονομικώνΚλειστή η ΣταδίουΚλειστή η Σταδίου

«Ντου» στο υπουργείο Οικονομικών

Μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού.

«Ντου» στο υπουργείο Οικονομικών«Ντου» στο υπουργείο ΟικονομικώνΠερίπου 30 μέλη της ΑΔΕΔΥ μπήκαν στο γραφείου του Ευκλείδη ΤσακαλώτουΠερίπου 30 μέλη της ΑΔΕΔΥ μπήκαν στο γραφείου του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Απαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησηςΑπαιτούν να υπολογίζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα σε αυτά που θεμελιώνουν δικαίωμα μειωμένου χρόνου συνταξιοδότησηςΖητούν επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθείΖητούν επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί24ωρη απεργιακή κινητοποίηση24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Πηγή: iefimerida

Please follow and like us:
Facebook
Facebook