Μόλις ένας στους τέσσερις έχει υποβάλει φορολογική δήλωση

Λιγότερες από τριάντα ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, μόνο το 25% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί.

Οι φοροτεχνικοί ζητούν με τη σειρά τους παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 26 Ιουλίου, καθώς έχουν παρουσιαστεί σημαντικά προβλήματα στους κωδικούς 021 και 037 που αφορούν την εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 1.566.284 και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να υποβληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Πάντως ακόμη και στην περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει την παράταση των προθεσμιών, η πρώτη δόση θα πληρωθεί στις 31 Ιουλίου και οι υπόλοιπες δύο στα τέλη Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Ωστόσο, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν θα δοθεί καμία παράταση, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως συμπληρώνουν, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει και να εκπληρώσουν εγκαίρως την υποχρέωσή τους.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook