Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάψατε την Αθήνα το 2008, έχετε εκλεκτική συγγένεια με Ρουβίκωνα

Με την βία και τις επιθέσεις σε Μπουτάρη και ΣτΕ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στην έξαρση της «τυφλής βίας» κατά Μπουτάρη και τους βανδαλισμούς στο ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διπλό χτύπημα». «Η καταδίκη πρέπει να είναι απόλυτη χωρίς αστερίσκους και χωρίς υπεκφυγές. Αυτό πράξαμε ως υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι η ώρα να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας και τους αγανακτισμένους που τυχοδιωκτικά ενσωματώσατε και κυνικά αξιοποιήσατε. Να ζητήσετε συγγνώμη για τις διχαστικές φράσεις σας «ή εμείς ή αυτοί» , «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «απελευθερώσει τα Εξάρχεια και τα κατειλημμένα πανεπιστήμια» και να τελειώσει με τον Ρουβίκωνα. «Ο δήμαρχος Τήνου συνέλαβε τον Ρουβίκωνα. Εσείς δεν μπορείτε; Δεν θέλετε να το κάνετε σας, εμποδίζουν οι εκλεκτικές σας συγγένειες» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη φράση του Νίκου Τόσκα ότι ο Ρουβίκωνας είναι «μωρό που μπουσουλάει» πρόσθεσε: «Αρα η μαμά θα το προστατεύσει με στοργή και προδέρμ».

«Σταματήστε επιτέλους να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό αποκαλώντας τον ακτιβισμό. Σταματήστε να διαχωρίσετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε εκείνη του συγκεντρωμένου πλήθους πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συνεχίσει σε υψηλούς τόνους: «Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά να παραιτηθείτε. Αλλά δεν σας επιτρέπω να αφήσετε ξανά το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνετε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνετε τη φυσική βία των μνημονίων με τη βία του σπασίματος και των προπηλακισμών. Εσείς κ. Τσίπρα προσθέτατε πάντα ένα «αλλά» όταν έδερναν τους δικούς μας βουλευτές και της Δημοκρατική Συμπαράταξης. Πάντα με έναν αστερίσκο».

 

iefimerida.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook