Με επιτυχία η εκδήλωση «Αφιέρωμα στον τόπο μας» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βασιλικού «Άγιος Αθανάσιος»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Αφιέρωμα στον τόπο μας»,την οποία διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού «Άγιος Αθανάσιος».

Πέρσι τον Ιούνιο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ένα μικρό αφιέρωμα στην μεγαλόνησο την όμορφη Κρήτη μας. Ένα χρόνο μετά συνεχίζουν αυτή την ωραία προσπάθεια που αποβλέπει ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός! Φέτος, με αφορμή τα 30 χρόνια που κλείνει ο σύλλογος,πραγματοποιήθηκε ένα μικρό ιστορικό και λαογραφικό αφιέρωμα στον τόπο μας.

DSC_3012 DSC_3055

Σήμερα, που η βιομηχανοποίηση και η τεχνολογία τρέχουν με αφάνταστη ταχύτητα και κινδυνεύουμε να στερηθούμε την ιστορία και την παράδοση μας, πρέπει ν’ αντισταθούμε και αναλώσουμε τις δυνάμεις μας, επάνω στην τοπική μας κουλτούρα.

Όλοι μας έχουμε την ανάγκη, ιδίως οι νέοι, να προσεγγίσουμε να εμπνευστούμε απ’ την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πρέπει να αισθανθούμε περήφανοι για την κληρονομιά μας και να αντλήσουμε δύναμη απ’ τον πλούτο της, για να δημιουργήσουμε, να καινοτομήσουμε και να διακριθούμε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σάββατου στην πλατεία του Βασιλικού.

Ο κύριος Ηλίας Τουτούνης, λαογράφος και ιστοριοδίφης ανέπτυξε ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, που αφορούν το χωριό μας. Επίσης αναφέρθηκε στην παράδοση του τόπου μας.

Ο Παγκαλαβρυτινός σύλλογος Πατρών παρουσίασε το δρώμενο της βρύσης και χόρεψε τραγούδια από την Πελοπόννησο και την Ήπειρο.

DSC_2988 DSC_2985

Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής:

Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Δήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου Αθανάσιος Καρπής

Αντιδήμαρχος Μανετας Ιωάννης

Αντιδήμαρχος Μπαρής Θεόδωρος

Πρόεδρος της κοινότητας Χρόνης Θεόδωρος

Και αρκετοί φίλοι και φίλες του συλλόγου.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook