ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΟ 11% ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ

Μυστική έρευνα σε πρατήρια υγρών καυσίμων διενήργησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας μετά από ανάθεση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών κι όπως προκύπτει δεν λείπουν οι περιπτώσεις, όπου στο ρεζερβουάρ καταλήγει λιγότερη βενζίνη.

Η νέα έρευνα διεξήχθη με μυστικό όχημα του Εθνικoύ Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία. Από τις 120 συνολικά επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13 πρατήρια παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%. Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλαδή εντός των ανεκτών ορίων της Πολιτείας. Οι περισσότεροι οδηγοί πάντως για να νιώθουν πιο ασφαλής , επιλέγουν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και κυρίως σε γνωστούς τους .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΠΠΕ, προβληματίζει το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική – και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά – γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες νιώθουν σιγουριά ότι δεν ελέγχονται.

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας: « Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το Νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του Κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook