Μαζεύουν υπογραφές για να κλείσει το hotspot στο Βαθύ

Την ώρα που στη Λέσβο το κέντρο προσφύγων βουλιάζει από τον υπερπληθυσμό, στα όριά της είναι και η Σάμος που με πρωτοβουλία του δημάρχου μαζεύονται υπογραφές για να κλείσει το hotspot στο Βαθύ. Στο κέντρο φιλοξενείται πολύ μεγαλύτερο αριθμός από τη δυναμικότητα των εγκαταστάσεων και όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος το νησί δεν μπορεί να αντέξει άλλο το βάρος.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όχι μόνο της Σάμου αλλά και των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ωστόσο αντί να συμβεί αυτό οι ροές αυξάνονται.

Με σχετικό ψήφισμα που υπογράφει ο δήμαρχος ζητείται: να αποσυμφορηθεί άμεσα το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Βαθέος, σύμφωνα και με την πολύ πρόσφατη, γραπτή και επίσημη δέσμευση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που αφορούσε όχι μόνο τη Σάμο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου στα οποία δημιουργήθηκαν ‘’hot-spots’’ με αποκλειστική πρωτοβουλία, ευθύνη και αρμοδιότητα της Κυβέρνησης.

Επιπλέον ζητούν να κλείσει η υπάρχουσα δομή και να παραχωρηθεί ως χώρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οποιαδήποτε δομή θα πρέπει να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως Κέντρο Καταγραφής(registration) – με μέγιστο χρόνο παραμονής για τους πρόσφυγες/μετανάστες τις 7 ημέρες- και οπωσδήποτε, να βρίσκεται εκτός οικιστικού ιστού.

iefimerida.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook