Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος

Η βρετανική αστυνομία κλήθηκε σήμερα σε ένα περιστατικό όπου τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από πληροφορίες ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από ένα τέμενος στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στις 00.35 τοπική ώρα στο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα του Μπρεντ στο Λονδίνο.

Το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατία

«Αυτό το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως συνδεόμενο με τρομοκρατία, αλλά η παράμετρος του εγκλήματος μίσους εξετάζεται από τους αστυνομικούς ως επιβαρυντικός παράγοντας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Το ΒΒC μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι τρεις και επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες που άκουσαν τον οδηγό του οχήματος να «χλευάζει τους μουσουλμάνους» στο περιστατικό που σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο του Κρίκλγουντ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο Αλ-ματζλίς Αλ-Χουσέινι στη συμβολή του Oxgate Lane με την Edgware Road.

Ένας άνδρας περίπου 50 ετών παραμένει στο νοσοκομείο όπου λαμβάνει θεραπεία για τραύμα στο πόδι. Δύο άλλοι άνδρες, αμφότεροι περί τα 20, υπέστησαν ελαφρύτερα τραύματα, αναφέρει το BBC.

Πριν από το συμβάν μια ομάδα τριών ανδρών και μια γυναίκα, όλοι περίπου 20 ετών, κλήθηκαν να απομακρυνθούν από έναν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσε το BBC.

Οι νεαροί φέρεται ότι είχαν αντικοινωνική συμπεριφορά, ότι είχαν καταναλώνει αλκοόλ και ναρκωτικά.

Στη συνέχεια οδήγησαν το όχημα κοντά στο τέμενος και ήρθαν σε αντιπαράθεση με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που βρίσκονταν στους χώρους του.

Το αυτοκίνητο φέρεται ότι υπέστη ζημιές από κάποια από τα μέλη του πλήθους προτού απομακρυνθεί πέφτοντας πάνω σε τρεις ανθρώπους.

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook