Κραυγή ΕΣΑμεΑ για ΚΥΑ: Να αρθούν οι αδικίες στα επιδόματα

Έγγραφη διαμαρτυρία μέσω επιστολής απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στους υπουργούς Τσακαλώτο και Φωτίου, εξαιτίας των αδικιών στην ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις και τους όρους χορήγησης του Επιδόματος Στέγασης.

«Για ακόμη μία φορά καταγράφεται το απαράδεκτο γεγονός του συνυπολογισμού των αναπηρικών επιδομάτων στο εισοδηματικό όριο. Η ΕΣΑμεΑ ξανά τονίζει ότι τα αναπηρικά επιδόματα δεν γίνεται να υπολογίζονται ως εισόδημα, δεδομένου ότι η χορήγησή τους αφορά στην κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που επιφέρει η Αναπηρία και δεν πρέπει να αποκλείει τα άτομα με αναπηρία από άλλα ευεργετήματα που δικαιούνται. Το αναπηρικό επίδομα ΔΕΝ είναι επίδομα διαβίωσης αλλά επιτελεί πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Είναι μάλιστα το ελάχιστο που προσφέρει τη δεδομένη στιγμή η Πολιτεία στους ανθρώπους με βαριές αναπηρίες.

Ακόμη μία αδικία είναι η οριζόντια χρήση των τεκμηρίων. Είναι αδικαιολόγητο για παράδειγμα να προσμετράται στα περιουσιακά κριτήρια το αναπηρικό Ι.Χ. που παρέχει η Πολιτεία ως μέτρο στήριξης και που αποτελεί το μέσο κίνησης του πολίτη με αναπηρία.

Τέλος στην ΚΥΑ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, δεν αυξάνεται δηλαδή έστω το εισοδηματικό όριο ένταξης στο επίδομα στέγασης εάν σε ένα νοικοκυριό υπάρχει άτομο με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση άρση των αδικιών με παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων»

Please follow and like us:
Facebook
Facebook