Κεφαλονιά: Το τελευταίο «αντίο» στον εκδότη Γιώργο Κουρή

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Κουρή είπαν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και δεκάδες δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά, για να αποχαιρετήσουν το αγαπήμενο τους πρόσωπο και γνωστό εκδότη στο ναό της Υπαπαντής Θεοτόκου Σισσιώτισης στο Αργοστόλι.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του εκλιπόντος παρακάλεσε, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, όποιος επιθυμεί κι έχει τη δυνατότητα, να καταθέσει δωρεά στη μνήμη του, υπέρ του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας «Ο Σωτήρ».

Ο Γ. Κουρής άφησε την τελευταία πνοή του το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 81 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο ναός όπου έγινε η εξόδιος ακολουθία, γέμισε με στεφάνια υπουργών της κυβέρνησης αλλά και δεκάδων βουλευτών, πολιτικών, επιχειρηματίων, δημοσιογράφων και απλών φίλων του εκλιπόντος.

jremxtjlsk5ae98cfbc6eb8 obthtmszrv5ae98c9da15db wtluogshao5ae98cf534774

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του εκδότη Γιώργου Κουρή, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συνεργάτες του Γ. Κουρή, ο οποίος διένυσε μια μακρόχρονη διαδρομή στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και υπήρξε ιδρυτής εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Ο Γιώργος Κουρής υπηρέτησε, για πολλά χρόνια, τη μάχιμη δημοσιογραφία», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δήλωσή του με την οποία εκφράζει τη λύπη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του εκδότη.

«Στην οικογένεια, τους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του, πρώην βουλευτή, κ. Μάκη Κουρή, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», προσθέτει ο κ. Βούτσης.

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε πιστός στη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Δ. Τζανακόπουλος – Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πορείας του στο χώρο της ενημέρωσης άφησε το δικό του ιδιαίτερο αποτύπωμα τόσο ως δημοσιογράφος, όσο και ως ιδιοκτήτης Μέσων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Στην κηδεία παρέστη και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δηλώνει:

Ο Γιώργος Κουρής υπήρξε μια συναρπαστική μορφή του τόπου που σημάδεψε την πολιτική ζωή και τη δημοσιογραφία.

Πολυμήχανος, μαχητικός, συγκρουσιακός. Άνθρωπος των σφοδρών αντιπαλοτήτων, αλλά και των ισχυρών ανθρώπινων φιλικών δεσμών.

Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε ή διαφωνούσε κάποιος με τον τρόπο που επέλεξε να πορευτεί στον δημόσιο βίο, κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρξε από τους ανθρώπους που έζησε… δέκα ζωές σε μία και ότι παρά τις όποιες υπερβολές και τα λάθη, έδινε με πείσμα και πάθος τον αγώνα, όρθιος μέχρι τέλους. Ακριβώς όπως έκανε και με την ασθένειά του, μένοντας μέχρι τέλους με το γιο του και τα εγγόνια του, που λάτρευε, αλλά και με τα χειρόγραφά του, αφήνοντας την τελευταία πνοή στην εφημερίδα, γράφοντας το τελευταίο του άρθρο.

Έχοντας συνεργαστεί με τον Γιώργο Κουρή στην τηλεόραση μπορώ ανεπιφύλακτα να καταθέσω ότι ποτέ δεν παρενέβη σε όσα έλεγα και υποστήριζα παρά τις μεγάλες διαφορές που είχαμε σε απόψεις, όπως και σε ιδεολογικές καταβολές. Ελεύθερος εκείνος, ελεύθερος και εγώ, μας ένωνε η πεποίθηση πως κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω της κριτικής και του δημοσίου συμφέροντος, όσο ψηλά και να βρίσκεται.

Πέρασε πολλά, έκανε πολλά. Και τώρα τον περιμένει η γενέθλια γη της αγαπημένης του Κεφαλονιάς. Ας είναι πάντα καλοτάξιδος. Και ο Θεός ας τον αναπαύσει…

Please follow and like us:
Facebook
Facebook