Κατάσχεση σε λογαριασμό συνταξιούχου για χρέη από επαγγελματική δραστηριότητα-Τι απαντά η δημοτική αρχή

Σε κατάσχεση το τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει πολίτης της Πάτρας στην Εθνική Τράπεζα για να λαμβάνει τη σύνταξη του, προχώρησε ο Δήμος Πατρέων, καθώς ο συνταξιούχος έχει οφειλές προς τον Δήμο από προηγούμενη επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης. Το ποσό οφειλής με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 57.467 ευρώ.

Το ποσό που χρωστά, όχι το αρχικό αλλά μαζί με τις προσαυξήσεις, ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, ένα πλαφόν που η δημοτική Αρχή έχει θέσει, πάνω από το οποίο εντάσσει τους οφειλέτες στην κατηγορία των «μεγαλοοφειλετών» και δεσμεύει τους λογαριασμούς τους στην τράπεζα.

katasxesi

Η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε την θέση της:

«Σε ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα αναφέρεται ότι ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση σε συνταξιούχο για οφειλές στο Δήμο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είναι γνωστός επιχειρηματίας που στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, των μέσων ενημέρωσης στην πόλη μας και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε βαλκανικές χώρες.
Σήμερα οφείλει πάνω από 57.000 ευρώ στο Δήμο μας.
Με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν έχει αποδώσει στο Δήμο Πατρέων τσακιστό ευρώ για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων, και για το τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων για τα δύο καταστήματα εστίασης που ήταν ιδιοκτήτης.
Ενώ κλήθηκε εγγράφως από το Δήμο για να τακτοποιήσει τις οφειλές του, ουδέποτε εμφανίστηκε, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια.
Υπενθυμίζουμε ότι 142 άτομα έχουν συνολικές οφειλές προς στο Δήμο 46 εκατομμύρια 235 χιλιάδες ευρώ. Για αυτή την κατηγορία των μεγαλοοφειλετών, πάνω από 50.000 ευρώ οφειλής, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σε όλες τις νομικές διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Η Δημοτική Αρχή σε όλη τη θητεία της δεν έχει προχωρήσει σε καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε λαϊκές οικογένειες επαγγελματίες και εμπόρους. Αντίθετα πήρε μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και
ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο σε
Απόφασή του την 3 η Μάη του 2108, ζητούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν. Αυτή η πρόταση , την οποία υιοθέτησε και άλλοι Δήμοι όπως και η ΚΕΔΕ, κατατέθηκε στη Βουλή αλλά δεν ψηφίστηκε από κανένα κόμμα εκτός του ΚΚΕ.
Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε επιλέξει μετερίζι. Είμαστε με την
πλειοψηφία του πατραϊκού λαού που στενάζει από την αντιλαϊκή
πολιτική και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας να πληρώσουν οι έχοντες που επί χρόνια είχαν ασυλία.»

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook