Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Σημαντικά κενά στους ειδικευόμενους από Ρίο και Άγιο Ανδρέα

Το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευόμενων και των 148 κενών θέσεων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας που εξυπηρετούν τη Δυτική Ελλάδα, αναδεικνύει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. 

Στον Άγιο Ανδρέα τα κενά είναι 56 και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας 92.

«Βάσει των στοιχείων που ζητήθηκαν από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της περιοχής μας, διαπιστώνονται μεγάλα κενά στην πλήρωση των θέσεων ειδικευόμενων ιατρών, λόγω του μεγάλου κύματος ιατρικής μετανάστευσης των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Ο Γολγοθάς της ελληνικής πραγματικότητας δεν είναι καθόλου ελκυστικός, η εχθρικότητα της πολιτείας προς το ιατρό που απαξιώνεται και μαστιγώνεται καθημερινά είναι πικρό ποτήρι που δεν καταπίνεται εύκολα.

Η γλώσσα των αριθμών αναλυτικά

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» παρατηρούνται 56 κενές θέσεις», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών. Οι περισσότερες κενές θέσεις είναι στη Γενική Ιατρική και στην Αναισθησιολογία.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ


Στο ΠΓΝΠ παρατηρούνται 92 κενές θέσεις. Οι περισσότερες αφορούν στις ειδικότητες της Γενικής Ιατρικής και της Μικροβιολογίας.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Στα Νοσοκομεία της πρώτης γραμμής, η έλλειψη 148 θέσεων σε νέο ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό αποδυναμώνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών τους. Η τάση επιδείνωσης του φαινομένου δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το μεγάλο εργασιακό φορτίο που επιμερίζεται στους υπηρετούντες ιατρούς και το τεράστιο κενό που δημιουργείται από τη συνταξιοδότηση έμπειρων συναδέλφων χωρίς την ταυτόχρονη εκπαίδευση των νεώτερων ιατρών. Την επόμενη χρονιά αναμένεται η συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού ιατρών με Νοσοκομειακή εμπειρία 35-40 ετών.

Χάνεται ο κρίκος της διάδοχης γενιάς, της προοπτικής αναζωογόνησης του ΕΣΥ και ο μοχλός αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, το νέο ωράριο εργασίας των ιατρών έρχεται να αυξήσει το εργασιακό φορτίο των υπηρετούντων και να μειώσει τις απολαβές τους.

Απορίας άξιον, από που πηγάζει η αισιοδοξία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook