Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη χώρα – Πολλές οι καταστροφές

Εκτός από το πλοίο που παρέσυρε στον Πειραιά και έπλεε για αρκετή ώρα ακυβέρνητο ανοιχτά του λιμανιού, μέχρι να το προσεγγίσουν ρυμουλκά και να ξεκινήσουν την προσπάθεια να το δέσουν, οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα και καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων. Συγκεκριμένα, δέχθηκε 45 κλήσεις στην Αττική, 15 στη Θεσσαλονίκη, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 11 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο.

Ξεριζώθηκε δέντρο στη Λάρισα, διέλυσε αυτοκίνητο

Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς το πρωί της Τετάρτης σε υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκγινκ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην πόλη τις τελευταίες ώρες, ένα θηριώδες δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας για να απομακρύνει το δέντρο, κόβοντάς το σε κομμάτια, ενώ εκτιμάται πως για λόγους ασφαλείας θα απομακρυνθεί και το διπλανό το οποίο προς το παρόν άντεξε στους ανέμους.

Στην Αργολίδα ξήλωσε ακόμη και πλακάκια! 

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην Αργολίδα.

Στο Κιβέρι του δήμου Άργους-Μυκηνών έπεσαν δέντρα και έκλεισαν προσωρινά δρόμοι, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε σκάφη στο λιμάνι του χωριού. Μέσα στο Άργος είχαμε πτώσεις δέντρων ακόμα και στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο Ναύπλιο ξηλώθηκαν στην κυριολεξία ακόμα και οι πλάκες και τα μάρμαρα του μόλου, ενώ εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν σε καταστήματα καφέ και εστιατόρια που είδαν τις τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα σήμερα το πρωί ένα κουβάρι.

Πηγή : iefimerida.gr

Please follow and like us:
Facebook
Facebook