Θρήνος για τον διαιτητή Περικλή Βασιλάκη

Θρήνος σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο για το θάνατο του Περικλή Βασιλάκη σε ηλικία 64 ετών, με τον παλαίμαχο διαιτητή να φεύγει από τη ζωή το πρωΐ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Έχοντας αποτελέσει έναν από τους καλύτερους διαιτητές στην εποχή του, όντας και διεθνής για τους αγώνες της FIFA και της UEFA, κέρδισε φήμη τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του στην τηλεόραση.

Η ιστορία του Περικλή Βασιλάκη
Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας και καταγόταν από αγροτική οικογένεια.Ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών. Εργάσθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005), ενώ ήταν και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού.

Ο Περικλής Βασιλάκης έγραψε επίσης ιστορία ως καθηγητής διαιτησίας. Έχοντας αποτελέσει διαιτητής ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής κατηγορίας και διεθνής διαιτητής FIFA-UEFA έως το 1995, έγινε και καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου το 1996 και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Το γεγονός αυτό ήταν που τον έφερε στο προσκήνιο, καθώς εμφανίστηκε ως… αντίπαλο δέος του επίσης καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Βαρούχα, μαζί με τον οποίο, άλλαξαν ουσιαστικά τις αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και το ραδιόφωνο.

Κρίνοντας τι επίμαχες φάσεις των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και εξηγώντας τις διαιτητικές αποφάσεις και τα λάθη των διαιτητών, δημιούργησαν μία από τις πιο “καυτές” στήλες ακόμη και σε εκπομπές δεκαετιών, όπως η Αθλητική Κυριακή.

Ο ίδιος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στον ΣΚΑΙ, ως “συνεργάτης σε θέματα ποδοσφαίρου και αθλητισμού”, τόσο στην εκπομπή ΣΚΑΙ GOAL όσο και στο ραδιόφωνο.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook