Θέμα ωρών ο «μίνι» ανασχηματισμός της κυβέρνησης – Ποιοι αποχαιρετούν

Σημαντικές εξελίξεις για την κυβέρνηση αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο ανασχηματισμός είναι πλέον βέβαιο ότι θα γίνει και το μόνο που απομένει είναι το πότε. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γίνει σήμερα ,με την ορκωμοσία να γίνεται μία ημέρα μετά.

Η παραίτηση Ζουράρι δεν αποτελούσε δομικό πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι περιπτώσεις Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου ωστόσο αφήνουν δυο κενά σε Εργασίας και Οικονομίας τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Για τη θέση του κ. Παπαδημητρίου, τα φαβορί είναι οι υφιστάμενοί του στο υπουργείο, Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει καθήκοντα ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά και με την θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανάληψη των καθηκόντων της από την Έφη Αχτσιόγλου και την Θεανώ Φωτίου.

Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά αντικαταστάτες για τους Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου. Τα ονόματα που θεωρούνται υποψήφια για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι αυτά του Δημήτρη Βίτσα και του Γιάννη Μπαλάφα. Στο υπουργείο Πολιτισμού, είναι πιθανό να πάρει τη θέση της κυρίας Κονιόρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Πιθανό φαντάζει επίσης το σενάριο μετακίνησης του κ. Κουρουμπλή από το Υπουργείο Ναυτιλίας σε αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης με την θέση του να λαμβάνει πιθανότατα ο κ. Σαντορινιός.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook