Ημερίδα με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία – διέξοδος ή νέα μορφή εκμετάλλευσης και ενσωμάτωσης των ανέργων;»

Συνέντευξη Τύπου για την ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Οικονομία – διέξοδος ή νέα μορφή εκμετάλλευσης και ενσωμάτωσης των ανέργων;» που θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 18:00, στο press room του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέα Αντωνόπουλο.

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:

Στο πλαίσιο της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», διοργανώνουμε μια σημαντική ημερίδα, με θέμα: «Κοινωνική οικονομία – Διέξοδος ή νέα μορφή εκμετάλλευσης και ενσωμάτωσης των ανέργων;». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Ιούνη στις 6 το απόγευμα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Αυτή η πρωτοβουλία μας, ξεδιπλώνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ψηλά στην ατζέντα των αναδιαρθρώσεων, την λεγόμενη «κοινωνική οικονομία».

Αυτό λοιπόν που θέλουμε να πραγματευτούμε στην ημερίδα μας είναι αν η συγκεκριμένη μορφή οικονομικής δραστηριότητας έχει σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αν δηλαδή είναι λύση για να υπάρχει δουλειά για όλους, με δικαιώματα, αν αποτελεί προοπτική για τους νέους επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Αν έρχεται ή όχι να αποσαθρώσει ή να εμπορευματοποιήσει κοινωνικές δομές.

Όσον αφορά το προσωπικό στην τοπική διοίκηση, οι σχεδιασμοί που ψήφισε η Κυβέρνηση, λένε ότι για 2017-2021 οι αποχωρήσεις υπαλλήλων θα ανέλθουν σε 8.243 και οι προσλήψεις σε 4.352. Δηλαδή για το σύνολο του εν λόγο διαστήματος (2017-2021) δυο θα φεύγουν και ένας έρχεται. Για δε τα έτη 2018 και 2019 προβλέπονται 4.352 αποχωρήσεις και μηδέν προσλήψεις!!! Πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όταν μοιράζει υποσχέσεις για δήθεν συνολική ταχτοποίηση των συμβασιούχων στους Δήμους, όπως οι σημερινοί εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, οι χρόνια συμβασιούχοι «στο βοήθεια στο Σπίτι», στους Παιδικούς Σταθμούς, οι καθαρίστριες στα Σχολεία. Επιβεβαιώνει με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς και την πολιτική της ότι οι συμβασιούχοι και οι άνεργοι μέσω των διαφόρων φορέων της «κοινωνικής οικονομίας» που ήδη στήνονται θα ανακυκλώνουν και θα διαιωνίζουν την εκμετάλλευσή τους.

Σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες για την λαϊκή οικογένεια, θα συρρικνώνονται, θα εμπορευματοποιούνται, θα υποβαθμίζονται ποιοτικά, θα εκχωρούνται στους ιδιώτες.

Απευθυνόμαστε στο λαό και στη νεολαία, στους μαζικούς λαϊκούς φορείς, σε Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια.

Τους καλούμε να πάρουν θέση ενάντια στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή επιδρομή.

Να πουν όχι στην μετατροπή των Δήμων σε ένα ακόμη αντιλαϊκό, φορομπηχτικό μηχανισμό.

Να συναντηθούμε στον αγώνα, για να ζήσει ο λαός μας στον 21ο αιώνα και στον τόπο του ως νοικοκύρης και αφέντης του μόχθου του και όχι ως νεροκουβαλητής των κερδών ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Να συναντηθούμε, όλοι και όλες, την Κυριακή 25 Ιούνη, στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

-18.00 – 18.15 Προσέλευση – Εγγραφή

-18.15 – 18.30 Έναρξη εργασιών. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη

-18.30 – 18.45 Παρουσίαση του θέματος από την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων

-18.45 – 18.55 «ΚΟΙΝΣΕΠ και ιδιωτικοποιήσεις τομέων στους Δήμους», με τον Δημήτρη Αθανασιάδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και Αντιπρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Αχαΐας

-18.55 – 20.05 «Για την κοινωνική πολιτική και την αλληλεγγύη», με τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη, Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

-20.05 – 21.00 Σύντομες παρεμβάσεις φορέων και κλείσιμο της ημερίδας.

(Μετά τη λήξη των εργασιών θα ακολουθήσει μπουφές).

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook