Ημερίδα με θέμα «Ιδρυματοποιημένα παιδιά ΑΜΕΑ και Κοινωνικές Προκαταλήψεις»

O Σύλλογος «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ιδρυματοποιημένα παιδιά ΑΜΕΑ και Κοινωνικές Προκαταλήψεις». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί 12-05-2018, ημέρα Σάββατο και από ώρα 9:00 – 14:00, στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με ελέυθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτική ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την συγκεκριμένη Ημερίδα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων σε σχέση με την παντός είδους αναπηρία αλλά και ενημέρωση σε βάθος , σχετικά με τις δεξιότητες αυτών των παιδιών, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη αλλά και τις πιθανές δυνατότητες απόϊδρυματοποίησης.

Στόχος μας είναι ν’ απαλειφθούν στο μέτρο του δυνατού κάθε προκατάληψη ή φόβος απέ-ναντι σ’ αυτά τα παιδιά καθώς και η συναισθηματική ανακούφιση ανθρώπων που έχουν στην ευθύνη τους ανάλογες περιπτώσεις παιδιών και οι οποίοι αρνούνται να το επικοινωνήσουν με το ευρύτερο περιβάλλον τους λόγω κοινωνικού στίγματος…..

Επιθυμία μας είναι να απευθυνθούμε σ΄ όλη την Πατραϊκή Κοινωνία, κυρίως σε νέους ανθρώπους, γονείς, εθελοντές αλλά και παιδαγωγούς που ασχολούνται σε ανάλογους χώρους. Επιπλέον απευθυνόμαστε σε όλους τους κοινωνικούς φορείς που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook