Ηλεία: «Όχι» στην εγκατάσταση προσφύγων στο εργοστάσιο «Αιγαίο»

Νέος κύκλος φημολογιών άνοιξε για το θέμα της εγκατάστασης 1500 προσφύγων σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση στην έκταση της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας στο Επιτάλιο.

Μάλιστα ρεπορτάζ Αθηναϊκού καναλιού, αναφέρθηκε σε αποκλειστικές πληροφορίες που έβαλαν “φωτιά” στην περιοχή και ξεσήκωσε τους κατοίκους του Επιταλίου που και απόψε το βράδυ πραγματοποιούν λαϊκή συνέλευση.

Να θυμίσουμε πως για το θέμα είχε τοποθετηθεί ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος όπου είχε επισκευθεί τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και είχε λάβει δεσμεύσεις μετά και την επικοινωνία που είχε υπάρξει με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πως δεν θα δημιουργηθεί εγκατάσταση εκεί και φάνηκε να κλείνει το θέμα.

Το ρεπορτάζ όμως του τηλεοπτικού σταθμού προκάλεσε αναβρασμό όμως στην τοπική κοινωνία που βλέπει πλέον με επιφύλαξη τα όσα ακούγονται έως τώρα από επίσημα χείλη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο χώρος έχει επινοικιαστεί από την ιδιοκκτήτρια εταιρία σε άλλη που έχει την έδρα της σε μεγάλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει σε άλλου είδους αξιοποίηση από αυτή της εγκατάστασης προσφύγων.

Σε ότι αφορά το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, στελέχη του επισκέφθηκαν το χώρο πριν από 3-4 μήνες αλλά έκτοτε δεν υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη απο εκείνη την πλευρά.

Είναι γνωστό πως χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις για να μπορέσει να φιλοξενήσει ο χώρος μεγάλο αριθμό προσφύγων σε ανθρώπινες συνθήκες και να μην δημιουργηθεί μια νέα Μόρια στην Ηλεία.

 

ileialive

Please follow and like us:
Facebook
Facebook