ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΙΠΗ Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΛΑΞΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Την ελλιπή φύλαξη των δημόσιων Νοσοκομείων καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό κλοπής ιατρικού εξοπλισμού από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

«Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία πολλά κέντρα υγείας κλείνουν το μεσημέρι, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα στις κλοπές.

«Μέσα στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Μπορούν με φορτηγά και μπουλντόζες να τα σηκώσουν όλα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως, όταν χαλάνε οι πόρτες τα Νοσοκομεία, αντί να επιδιορθώνονται, κλειδώνονται με λουκέτα «των 2 ευρώ».

Όπως λέει χαρακτηριστικά , «Οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά. Τα Ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν δεν θα αντικατασταθούν, επειδή τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα. Η οδός που θα στραφούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι γνωστή. Σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook