Εκλογές ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας: Πρώτος ο Θανάσης Παπαδόπουλος

Στις κάλπες που είχαν στηθεί στην «Αγορά Αργύρη» προσήλθαν σήμερα 19 Δήμαρχοι και 106 δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δυτική Ελλάδα προκειμένου να εκλέξουν το νέο Δ.Σ. στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ), τους εκπροσώπους τους στη συνέλευση της ΚΕΔΕ και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.

Υποψηφιότητα κατέθεσαν τρεις συνδυασμοί: το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Θανάση Παπαδόπουλο, η «Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, καθώς και ο Χρήστος Πατούχας της «Ανυπότακτης Πολιτείας» ως μεμονωμένη υποψηφιότητα.

Ο συνδυασμός του δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου επικράτησε καθώς εκ των 119 ψηφισάντων έλαβε 54 ψήφους και εκλέγει δέκα έδρες στο 21μελές Δ.Σ.

Ο συνδυασμός του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα έλαβε 45 ψήφους και εκλέγει οκτώ έδρες. Ο συνδυασμός του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη έλαβε 17 και εκλέγει τρεις έδρες. Ο κ. Πατούχας έλαβε τρεις ψήφους.

Τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να εκλέξουν πρόεδρο που -εκτός απροόπτου- θα είναι ο κ. Παπαδόπουλος.

Εξάλλου, σήμερα εκλέγονται και εκπρόσωποι της ΠΕΔ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Η ψηφοφορία αφορά στους δημοτικούς συμβούλους καθώς οι δήμαρχοι συμμετέχουν αυτοδίκαια.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook