Δ.Πατρέων:Όχι στη μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο λιμάνι της Πάτρας

Τη διαφωνία της με τη δημιουργία δεξαμενών φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας, επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή του Κώστα Πελετίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος, παίρνοντας την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γνωμοδότησε θετικά και ενέκρινε τη χωροθέτηση της εγκατάστασης μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ – LNG) στο λιμάνι της πόλης μας.

Η εγκατάσταση του ΥΦΑ που εντάσσεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τις ανάγκες των εφοπλιστών. Θα ελαχιστοποιήσει τα κόστη λειτουργίας και θα αυξήσει τα κέρδη τους.

Η Δημοτική Αρχή, έγκαιρα, είχε τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, στην ενημερωτική ημερίδα του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. στις 19 Μάη 2017.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στην παρέμβασή της είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Η εγκατάσταση μιας πυριτιδαποθήκης, δίπλα σε περιοχή με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, λαϊκών κατοικιών, σχολείων, εργασιακών χώρων δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας. (…)

Τι θα γίνει στην Πάτρα σε περίπτωση ατυχήματος στις δεξαμενές, μες το λιμάνι ή στα πλοία κατά τη μεταφόρτωση;

Τι θα γίνει σε περίπτωση ατυχήματος με τα βυτία (κινούμενες βόμβες μέσα στην πόλη) τροφοδοσίας ΥΦΑ σε βιομηχανικές μονάδες;

Ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν σε περίπτωση διαρροής μεθανίου;

Για όλα αυτά οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και καθόλου υπερβολικοί».

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, διεκδικεί με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια να φτάσει το φυσικό αέριο στην πόλη μας για να καλυφθούν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να συναινέσει στην εγκατάσταση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου εντός του νέου λιμανιού, δίπλα σε εργατογειτονιές, σχολεία και εργασιακούς χώρους».

Please follow and like us:
Facebook
Facebook