Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μετά από λεπτομερή αξιολόγηση και εφαρμογή κριτηρίων αποδέχθηκε αίτημα του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και ενέκρινε δωρεά για την χρηματοδότηση αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού στο σχολείο. Σκοπός της δωρεάς είναι η ανανέωση του εξοπλισμού του Εργαστηρίου της Πληροφορικής για την απρόσκοπτη εκμάθηση των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας ως αυτόνομο γνωστικό αντικείμενο και ως μέσο ψηφιακού γραμματισμού, καθώς και η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή διδακτική πρακτική μέσα από τη χρήση λογισμικών παρουσίασης, ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου και εφαρμογών.
Οι μαθητές του 50ου Δημοτικού σχολείου χρησιμοποιούν πλέον το νέο Εργαστήριο Πληροφορικής εξοπλισμένο με συσκευές τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, με υλικό που προήλθε είτε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είτε με την αναβάθμιση υπολογιστών του σχολείου είτε από άλλες δωρεές, γονέων του σχολείου, εγκαταστάθηκαν Η/Υ συνδεδεμένοι με το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, ορισμένες από τις οποίες διαθέτουν πλήρες σύστημα προβολής.
Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές του σχολείου αναμένεται να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.
Τα εγκαίνια του νέου τεχνολογικού εξοπλισμού θα γίνουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και ο διευθυντής του σχολείου εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αξιέπαινη και πολύτιμη δωρεά στο μέλλον της πατρίδας μας, στα παιδιά μας.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook