Δραματική αποκάλυψη του δημάρχου Ραφήνας: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί

Δραματική είναι η νέα αποκάλυψη του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς.

Οπως είπε ο κ. Μπουρνούς, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60. 

Να σημειωθεί ότι επιβεβαιωμένα υπάρχουν 50 νεκροί. Αρχικά η πυροσβεστική μίλησε για 49 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για 50,  καθώς βρέθηκε και μια σορός να επιπλέει ανοιχτά της Αρτέμιδος.

Λίγη ώρα αργότερα ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι μια μητέρα με το παιδί της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους στο Μάτι ανεβάζοντας τη μαύρη λίστα με τους νεκρούς στους 52.

Η αποκάλυψη που σόκαρε, 21 άνθρωποι νεκροί, αγκαλιασμένοι

Το θέαμα που αντίκρισαν αρχικά οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι, στον Αργυρό Γυαλό στο Μάτι, ήταν σοκαριστικό: 21 άνθρωποι νεκροί σε ένα οικόπεδο και 4 ακόμη στα αυτοκίνητά τους σε διπλανούς δρόμους.

Όπως συμπεραίνεται, οι 21 αυτοί άνθρωποι, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές, προσπαθώντας να σωθούν,  αναζητούσαν διαφυγή με τα αυτοκίνητά τους. Κατευθύνονταν προς τη θάλασσα για να γλιτώσουν. Ωστόσο, έφθασαν σε αδιέξοδο. Στο τέλος του δρόμου υπήρχε γκρεμός και δεν μπορούσαν να κατέβουν. Κατευθύνθηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο και πριν προλάβουν να κάνουν ο,τιδήποτε, τους κύκλωσε η φωτιά. Κάποιοι κάηκαν, άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς. Καθώς ανάμεσα στους 21 αυτούς ανθρώπους υπήρχαν οικογένειες με παιδιά, κάποιοι βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς αναλογιζόμενοι ότι δεν υπάρχει άλλη σωτηρία, το μόνο που τους έμενε να κάνουν ήταν να αγκαλιαστούν…

Σε διπλανούς δρόμους βρέθηκαν νεκροί σε αυτοκίνητα ακόμη τρεις άνθρωποι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα 

Οπως αναφέρει το irafina.gr,  η επιχείρηση περιλαμβάνει τουλάχιστον 10 φουσκωτά που προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους και ανθρώπους που βρέθηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε στον Σκάι: Υπάρχει ολική καταστροφή, πάνω απο 1000 σπίτια έχουν καεί, ο αριθμός των νεκρών αυξάνει ακόμα περισσότερο και έχει ήδη ξεπεράσει τους 60, δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας. Μαζεύουμε τα καμμένα αυτοκίνητα με την βοήθεια ιδιωτικών γερανών και τα συγκεντρώνουμε ώστε να γίνουν αυτοψίες απο τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Εχετε εικόνα για αγνοούμενους κυριε Μπουρνούς; Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα γιατί έχουμε γίνει αποδέκτες ενός τμήματος των ανθρώπων που αναζητούνται. Ξέρω οτι είναι πάνω απο 10 οι αγνοούμενοι..

Και πάνω απο 15 είναι οι οχλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπη

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook