Διατίθενται δροσερές αίθουσες για τους πολίτες τις ημέρες του καύσωνα

Ο δήμος Πατρέων ανοίγει κλιματιζόμενες αίθουσες για τον κόσμο τις επόμενες ημέρες. O κοινωνικός τομέας, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται, ανοίγει σε πρώτη φάση τα ΚΑΠΗ της πόλης. Αν κριθεί αναγκαίο λόγω αυξημένης προσέλευσης αναμένεται να δοθούν και άλλοι χώροι στο κοινό.
Ιδιαίτερα θερμές θα είναι οι επόμενες ημέρες και από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων για ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη. Η οποία κατά τόπους μπορεί να αγγίξει και τους 43 βαθμούς κελσίου. Ο δήμος Πατρέων και ειδικότερα ο κοινωνικός τομέας προνοούν έγκαιρα.
Από την Τετάρτη είναι διαθέσιμα για να δροσίσουν το κοινό τα τρία ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων.
Το πρώτο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων βρίσκεται στην οδό Βοσπόρου 7, στα Προσφυγικά. Το Β΄ ΚΑΠΗ στην οδό Ν. Καζαντζάκη στην Αγυιά και το Γ΄ ΚΑΠΗ στην οδό Αιδηψού 2 κι Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στα Ζαρουχλέϊκα.
Το Σάββατο αναμένεται καυτό στην Πάτρα και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας με τον υδράργυρο να φτάνει ως και 41 βαθμούς κελσίου. Αν η προσέλευση είναι μεγαλύτερη, εξετάζονται ΚΕΠ αλλά ακόμα και γραφεία δημοτικών διαμερισμάτων με κλιματισμό.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών και του καθηγητή του Θανάση Αργυρίου η Παρασκευή θα είναι πιο ζεστή και στα ορεινά Μεσσηνίας και Ηλείας και θα δείξει 39 ενώ στα πεδινά το θερμόμετρο θ΄αγγίξει τους 36 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο αναμένεται να είναι μια πολύ θερμή ημέρα. Στα δυτικά της Πάτρας και στην Αχαΐα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 41, το ίδιο και στην Ηλεία, και την Αργολίδα.
Στην Αιτωλοακαρνανία, στα πεδινά επίσης το Σάββατο ο υδράργυρος θα είναι στος 40 με 41 βαθμούς.
Πιο δροσερό θα είναι το σκηνικό στα Ιόνια Νησιά, όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, από νότιες διευθύνσεις.
Στο μεταξύ, διαβεβαιώσεις για πλήρη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες, οπότε προβλέπεται να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, παρέχει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διαχειριστή, η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να πλησιάσει την Παρασκευή στα 9.500 μεγαβάτ, ζήτηση στην οποία «το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα αντεπεξέλθει πλήρως». «Ο ΑΔΜΗΕ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προετοιμάζοντας σχέδια άμυναςσε περιόδους κατά τις οποίες αναμένεται εμφάνιση υψηλών φορτίων λόγω ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών, όπως ο καύσωνας της βδομάδας αυτής» επισημαίνει ο κ. Μανουσάκης.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook