Διακοπές ρεύματος από σήμερα σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας λόγω οφειλής

Σε προγραμματισμένες ολιγόωρες διακοπές ρεύματος σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας, προχωρά σήμερα η ΔΕΗ. Ως γνωστόν η δημοτική επιχείρηση έχει οφειλές στη ΔΕΗ. Από την πλευρά της η ΔΕΗ αναφέρει: «Από σήμερα η ΔΕΗ προβαίνει σε προγραμματισμένες ολιγόωρες αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε δευτερεύουσες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποκοπές στις πληγείσες πρόσφατα από πυρκαγιά περιοχές. Επίσης αποφεύγονται οι αποκοπές σε κύρια αντλιοστάσια.

Στην ενέργεια αυτή υποχρεώθηκε η Επιχείρηση έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με το Δήμο Δυμαίων και τη ΔΕΥΑ προκειμένου να ρυθμίσουν το χρέος προς τη ΔΕΗ, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.868.000 € .

Ήδη από το 2014 η ΔΕΥΑ επιδεικνύει απαράδεκτη ασυνέπεια έχοντας φθάσει στο σημείο έναντι τρεχόντων λογαριασμών 60.000 € να καταβάλει ποσά της τάξης των 1.000 €. Επίσης ουδέποτε τήρησε τους διακανονισμούς τους οποίους είχε ζητήσει κατά καιρούς για διευκόλυνσή της, και η ΔΕΗ είχε αποδεχθεί.

Για το πρόγραμμα αποκοπών, η έναρξη του οποίου προβλεπόταν για τις 5/9 η ΔΕΥΑ είχε ειδοποιηθεί από τα τέλη Αυγούστου και αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ στις 18/8 στην οποία η ΔΕΥΑ και ο Δήμος δεσμεύθηκαν ότι θα προβούν σε ρύθμιση με τις ανάλογες εγγυήσεις, πράγμα ωστόσο που δεν έπραξαν.

Στη συνέχεια δόθηκε παράταση για δύο ακόμη εβδομάδες προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή να προβεί σε ρύθμιση, πλην όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Είναι φανερό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή.

Η ΔΕΗ υποχρεούται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα. Καλούνται οι υπεύθυνοι από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook