Δεκατιανό στους μαθητές και φέτος φροντίζει να παρέχει ο κοινωνικός οργανισμός – Διαβάστε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την δωρεάν χορήγηση τροφίμων για δεκατιανό στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, με επιστολή του στους Διευθυντές όλων των Σχολείων του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για μια πρωτόγνωρη δράση, εντάξαμε και βοηθήσαμε την περσινή χρονιά, 1.300 περίπου μαθητές. Χρειαζόμαστε και πάλι την καλύτερη δυνατή συνεργασία μαζί σας για τη φετινή χρονιά, ώστε να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές, που έχουν ανάγκη και σας γνωστοποιούμε ότι η διαδικασία των αιτήσεων και υλοποίησης του προγράμματος θα είναι παρόμοια με την περσινή.

Οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν τα εξής δικαιολογητικά (σε φωτοτυπία):
Αίτηση γονέα/ κηδεμόνα για την συμμετοχή του/των παιδιού/ιών του στο πρόγραμμα (επισυνάπτεται)
Ταυτότητα γονέα/κηδεμόνα
Βεβαίωση φοίτησης στο σχολείο για το κάθε παιδί που αιτείται
Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας / μισθοδοσία / σύνταξη γονέων(ότι υπάρχει)
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ποσό, εφόσον λαμβάνεται)
Συμβόλαιο μίσθωσης (αν υπάρχει)
Επιμέλεια παιδιών και ποσό διατροφής (εφόσον υφίσταται)
Ε1 2016 ( φετινή φορολογική δήλωση )
Ε2 (σε περίπτωση μίσθωσης ακίνητης περιουσίας)
Ε3 (ελεύθεροι επαγγελματίες)

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν :
Α) στα σχολεία φοίτησης των παιδιών ή
Β) στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Κοραή 5)
…Για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καλύτερα και νωρίτερα το πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς, ώστε η πρώτη συλλογή των δικαιολογητικών που προαναφέρουμε γίνει μέχρι τη Δευτέρα στις 9 Οκτώβρη 2017. Θα συνεχίσουμε βέβαια να δεχόμαστε αιτήσεις, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook