Γενική 24ωρη απεργία προκήρυξε για αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΕ

Γενική απεργία έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων:

751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό

Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

Εργασία για όλους

Καθολική κοινωνική πρόνοια

Κατάργηση φοροεπιδρομής

Ακατάσχετη πρώτη κατοικία

Το Εργατικό κέντρο της Πάτρας καλεί τα σωματεία του να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τα σωματεία να λάβουν μαζικά μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων την Τετάρτη 28.11.2018 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τα πλοία στα λιμάνια θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη καθώς οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.  Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού

Με αφορμή τη Γενική Απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της θα εκτελούνται κανονικά.

Δεν συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων

Οι τρεις περιφερειακές Δημοσιογραφικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΠΗΝ- – ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) δεν συμμετέχουν στην απεργία που αποφάσισαν να συμμετέχουν μόνες τους η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, χωρίς καν να θέσουν το θέμα στην ΠΟΕΣΥ.

Απεργούν οι οδοντίατροι

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας συμμετέχει  στην εικοσιτετράωρη Πανελλαδική Απεργία την οποία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και καλούνται όλα τα μέλη σε απεργιακή συνάντηση την Τετάρτη 28/11 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook