Βούτσης για Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής : Χρησιμοποιεί μη έγκυρα στοιχεία για το χρέος

Επίθεση κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και του επικεφαλής του, Παναγιώτη Λιαργκόβα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης με αφορμή τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης για την ελληνική οικονομία, που δημοσιεύτηκε χθες.

Ο κ. Βούτσης, έκανε λόγο για κινδυνολογία χρεοκοπίας με μη έγκυρα στοιχεία για επικοινωνιακές εντυπώσεις.

Σε αναφορά με το στοιχείο που αναφέρεται στην τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, για επιβάρυνση με τόκους 84,3 δισ. ευρώ στο χρονικό διάστημα 2020-2026, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε ότι:

«Η συνηγορία και η συνδρομή για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, στην κρίσιμη μάλιστα περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και αναμένονται θετικές εξελίξεις το προσεχές διάστημα, δεν είναι δυνατόν να γίνονται με διογκωμένα στοιχεία από πίνακες της χρήσης του έτους 2013 και με την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας.

Εκφράζω την έκπληξή μου για τη χρήση μη έγκυρων στοιχείων και τη συνακόλουθη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και ο συντονιστής του δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο του προέδρου της Βουλής. Τον περασμένο Μάιο κατά τη δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης, πηγές που πρόσκεινται στον κ. Βούτση τον κατηγόρησαν ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν είναι τα σωστά καθώς επίσης ότι ο κ. Λιαργκόβας υιοθετεί τις απόψεις της αντιπολίτευσης.

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook