«Βικτώρια»: Καταιγίδες και χαλάζι θα σαρώσουν τη χώρα

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα βρεθεί μέχρι αύριο το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τους μετωρολόγους να προειδοποιούν για ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo.gr για την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια», το βαρομετρικό χαμηλό «μας πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες, με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της Τρίτης να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ.

 

Για την κακοκαιρία «Βικτώρια» βρίσκεται σε ισχύ έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Οπως αναφέρει, αναλυτικά, το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 12/11, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη Δυτική Κρήτη.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα. Την Τετάρτη 13/11 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook