Βγήκε ο Τατσόπουλος από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης

Εκτός της Μονάδας Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου νοσοκομείου βρίσκεται πλέον ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Η κατάσταση της υγείας του δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης, αλλά πλέον η νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε κανονικό θάλαμο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι θεράποντες γιατροί του αποφάσισαν, με βάση τα δεδομένα της υγείας του ασθενή, να του δώσουν εξιτήριο από τη μονάδα όπου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης και η νοσηλεία του να συνεχιστεί πλέον σε θάλαμο στην Καρδιοχειρουργική Κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής κατέρρευσε μέσα στο στούντιο του Alpha, ενώ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς στο κανάλι ήταν και ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύτρας, ο οποίος του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος υποβλήθηκε σε καρδιοχειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί ο διαχωρισμός ανιούσης αορτής που διαγνώστηκε και ευτυχώς τα μέχρι σήμερα δεδομένα επιτρέπουν μια αισιοδοξία. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό θνητότητας σε τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μεγάλο.

Ο κ. Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού, όπως επισήμαναν οι θεράποντες ιατροί στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε μετά την αποσωλήνωσή του θεωρείται συνήθης «παρενέργεια» της νοσηλείας σε Μονάδα, ιδίως έπειτα από σοβαρές επεμβάσεις και μηχανική υποστήριξη. Το ενδεχόμενο της αιμορραγίας όπως και εκείνο της ανακοπής απομακρύνονται όσο περνούν οι ημέρες από την επέμβαση και όσο σταθεροποιείται ο οργανισμός του ασθενούς.

Please follow and like us:
Facebook
Facebook