Αυξήσεις στα παυσίπονα και άλλα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα – τι ισχύει με την αναγραφόμενη τιμή

Κύμα ανατιμήσεων έρχεται σε ευρείας κατανάλωσης και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Παυσίπονα, σπρέι ρινικής αποσυμφόρησης, σιρόπια και πολλά άλλα θα φτάνουν πιο ακριβά στα χέρια των ασθενών, μετά την τιμολόγηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που παρέδωσε η κυβέρνηση στους βιομήχανους.

Ήδη αρκετοί ασφαλισμένοι στο άκουσμα των τιμών έκαναν παράπονα στους φαρμακοποιούς καθώς ακόμη και σκευάσματα όπως το depon έχουν πάρει την ανηφόρα .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος αποτελεί το imodium για τη διάρροια είχε λιανική τιμή 1,59 και τιμολογήθηκε χονδρική στα 1, 86 ευρώ, με αποτέλεσμα η τιμή στο φαρμακείο να είναι πια 2,60 ευρώ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΧΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ.

Η ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΥΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΑ.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook