ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι περισσότεροι απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της επόμενης γενιάς είναι οι Έλληνες . Χαρακτηριστικό είναι ότι το συντριπτικό ποσοστό του 98% θεωρεί ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ κακή.

Στην έρευνα είναι εμφανής η ανησυχία των Ελλήνων τόσο για την παρούσα οικονομική κατάσταση, αλλά και για τις προσδοκίες που έχουν για τις συνθήκες που θα επικρατούν στο μέλλον.075-2xs1x85mtg3ql9iwxq1lai

Την ώρα που κατά μέσο όρο το 41% των ερωτηθέντων στις ανεπτυγμένες χώρες θεωρεί ότι ένα ανήλικο παιδί στη χώρα τους θα μεγαλώσει με καλύτερες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με τους γονείς του, στην Ελλάδα μόλις το 21% θεωρεί ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Όπως αποτυπώνεται στην έρευνα, η γενική άποψη για την οικονομία και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών παραμένει αρνητική, αφού μόλις το 46% των ερωτηθέντων στις 32 χώρες είναι ικανοποιημένοι με τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας τους.apognwsi-autoktonies-1_0

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η οικονομική εμπιστοσύνη παγκοσμίως, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την μεγάλη κρίση του 2007-2008, έχει αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook