Απίστευτο: Περιστέρι «φύλακας-άγγελος» γλιτώνει οδηγό

Σαν θεία παρέμβαση μοιάζει η φωτογραφία της τροχαίας στη Νότια Βεστφαλία της Γερμανίας, όπου ένα περιστέρι παρεμβάλλεται μεταξύ του παρμπρίζ και της κάμερας.

Οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας κατέγραψαν οδηγό που παραβίαζε το όριο σε δρόμο του Βίρζεν – ωστόσο το πρόσωπό του κρύφτηκε από τα φτερά του περιστεριού που εκείνη τη στιγμή πέταξε μπροστά από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Κάπως έτσι, ο τυχερός οδηγός του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα δεν θα κληθεί να πληρώσει 105 ευρώ που είναι το πρόστιμο για την παράβαση.

Παρενέβη το «Αγιο Πνεύμα» λέει η αστυνομία

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, με ανάλαφρο ύφος ανέφερε ότι ίσως «να μην ήταν σύμπτωση που το Άγιο Πνεύμα (σσ. το περιστέρι)» παρενέβη. «Αντιληφθήκαμε το σημάδι αυτό και αφήνουμε ήσυχο τον οδηγό αυτή τη φορά». Τα πετούμενα φαίνεται πως έχουν αγάπη για τις κάμερες, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες, δύο γλάροι είχαν αναλάβει να «μπλοκάρουν» τη θέα στις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας στο Λονδίνο.

Ωστόσο, αξιωματούχοι στο Βίρζεν, κοντά στα δυτικά σύνορα της Γερμανίας, πρόσθεσαν: «Ελπίζουμε ότι αντίστοιχα και ο οδηγός θα αντιληφθεί το ‘εξ ουρανών σημείο’ και θα οδηγεί προσεκτικά στον μέλλον». Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός κινείτο με ταχύτητα 54 χλμ/ώρα σε ένα σημείο του δρόμου όπου το όριο ήταν τα 30 χλμ/ώρα, την ώρα που το περιστέρι έκρυψε τα χαρακτηριστικά του από την Τροχαία.

Γιατί δεν έλαβε την κλήση;
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, από τη φωτογραφία με το περιστέρι κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί μόνο το αυτοκίνητο και όχι ποιος ήταν πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο οδηγός μάλλον γλίτωσε το πρόστιμο «χάρη στον φτερωτό φύλακα άγγελο με τα προσεκτικά, όπως φαίνεται, ανοιγμένα φτερά του».

Η αστυνομία του Βίρζεν πρόσθεσε ότι κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο και στο περιστέρι επειδή πέταγε με τέτοια ταχύτητα σε μια απαγορευμένη ζώνη. «Ωστόσο, καθώς δεν γνωρίζουμε πού θα πρέπει να βρίσκεται εγκαίρως για την Πεντηκοστή, θα επιδείξουμε έλεος αντί δικαιοσύνης και σε αυτή την περίπτωση».

 

Please follow and like us:
Facebook
Facebook