Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος!

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτύστε τους».
Η δίκη χαρακτηρίστηκε από την «απολογία» μίσους του Μητροπολίτη Αιγιαλείας, ωστόσο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε την αθώωση του Αμβρόσιου.
Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα έβγαλε ακραίους λόγους κατά των ομοφυλόφιλων. Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από κληρικούς και φίλους του Αμβρόσιου. Ο ίδιος μιλώντας στα ΜΜΕ δήλωσε τα εξής: «Τέλος καλό όλα καλά. Λυπάμαι που κούρασα τον κόσμο τόσες ώρες. Του ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου».
Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου οτι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».
Την αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου.
Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είναι προφανώς σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά την κρίση μας είναι νομικά εσφαλμένη και οπωσδήποτε αντίθετη στην νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σχετικά με αυτά τα ζητήματα.»
O Λύο Καλοβρυνάς, ένας εκ των μηνυτών του ιεράρχη, δηλώνει ότι η απόφαση δεν του προκάλεσε έκπληξη και την θεωρεί σχεδόν αναμενόμενη.
«Ωστόσο και μόνο που κάθισε στο εδώλιο είναι μια τεράστια πρόοδος για την χώρα μας. Είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει μια Α’ απογοήτευση αλλά όχι απελπισία. Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Please follow and like us:
Facebook
Facebook