ΑΕΙ-ΤΕΙ: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και αυτή την εβδομάδα οι μαθητές της Γ’ λυκείου θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματά τους. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την τελική ευθεία των Πανελλαδικών, που ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά, στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9 – 14 Ιουνίου θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού (16 Ιουνίου) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19 Ιουνίου).

Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με Γλώσσα. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10 – 21 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook