ΑΕΙ ΠΑΤΡΩΝ : Δείτε πως θα εξοικονομήσετε ρεύμα

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πατρών υπενθυμίζει απλές πρακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας. Η ενέργεια αυτή μπορεί να εξοικονομηθεί τόσο σε χρήματα όσο και σε φυσικούς πόρους.
Απενεργοποιήστε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, laptop και εκτυπωτές όταν δεν χρησιμοποιούνται. Μην τα διατηρείτε σε κατάσταση αναμονής, διότι συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια. Αξιοποιείστε το φυσικό φωτισμό έναντι του τεχνητού στους εσωτερικούς χώρους, όπου είναι εφικτό. Μην αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα, ενώ έχετε την ψύξη αναμμένη. Είναι ορισμένοι τρόποι εξοικονόμησης ώστε να μειωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ . Επίσης , μπορείτε να ρυθμίζετε το κλιματιστικό στους 26ο C κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάθε φορά που ρυθμίζετε τον θερμοστάτη έναν βαθμό επάνω (το καλοκαίρι) επιτυγχάνεται οικονομία από 7% έως 10%. Όταν εξέρχεστε από τον χώρο σας, ελέγξτε αν έχετε σβήσει κλιματιστικά και φώτα.
Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, απλά λίγο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές .

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook