Αγρίνιο : Έλαβε έγκριση χρηματοδότησης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση επιχειρηματικού κέντρου στην νοτιοανατολική είσοδο της πόλης Αγρινίου» , προϋπολογισμού 4.800 000 ΕΥΡΩ , είναι η πρώτη πράξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Αγρινίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Περιοχή παρέμβασης του έργου είναι η νότια περιοχή του πράσινου δακτυλίου, στο μέτωπο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Η περιοχή αυτή είναι χαρακτηρισμένη από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως Επιχειρησιακό Κέντρο – Ειδικό Πολεοδομικό Κέντρο και σήμερα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη.

Tο έργο περιλαμβάνει:

3.000 Μ Αστικής Οδοποιίας
3 Κόμβους
12.300 Μ2 Πλακοστρώσεις πεζοδρόμιων – νησίδων
3.700 Μ2 Χλοοτάπητα
370 Δέντρα
580 Θάμνους
400 Ποώδη φυτά

Στην σημασία της πρώτης πράξης που αφορά στη «Λειτουργική αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου στη Νοτιοανατολική Είσοδο της πόλης» προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

«Ξεκινάμε την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας για το Αγρίνιο. Οραματιζόμαστε μια πόλη με λιγότερη κυκλοφοριακή ένταση, με περισσότερους ελεύθερους χώρους, με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της επιχειρηματικότητας. Μία πόλη με αναπτυξιακή προοπτική. Έχοντας ως βασικό εργαλείο τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προχωράμε στην πραγματοποίηση του προγράμματος μας.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την πρώτη πράξη της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος 2014- 2020 και αφορά στην αναβάθμιση του επιχειρηματικού κέντρου στη Νοτιοανατολική Είσοδο της πόλης. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατασκευή κυκλικών κόμβων και δικτύων υποδομών, διαμόρφωση δρόμων και πεζοδρομίων, δημιουργία νησίδων πρασίνου και αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση της νοτιοανατολικής εισόδου της πόλης.
Αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων το γεγονός ότι καταφέραμε να είμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την χώρα που εξασφάλισε χρηματοδότηση. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλους όσους συμμερίστηκαν το όραμα και την αγωνία μας. Όλοι μαζί εργαστήκαμε μεθοδικά, με συνέπεια και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος. Ο δρόμος είναι μακρύς. Η αρχή όμως έγινε. Το όραμα γίνεται πράξη».

 

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook