Έχουν κόψει την πίστωση σε διαιτητικές τροφές και αναλώσιμα διαβήτη . Απλήρωτοι επί μήνες τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας

Επιλεκτικές και πολλών ταχυτήτων πληρωμές ανάμεσα στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας ακόμα και στους Φαρμακοποιούς της Αχαΐας, από τον ΕΟΠΥΥ, για ιατροτεχνολογικά είδη, αναλώσιμα διαβήτη και διαιτητικές τροφές, κατήγγειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, ο οποίος έχει προχωρήσει σε άρση της πίστωσης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος η πληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ σε Πάτρα, Αθήνα, Πειραιά κολλάει και στην Αχαΐα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής για τον Μάρτιο, ο οποίος όπως είπε, έπρεπε να έχει πληρωθεί τον Ιούλιο. Επίσης τόνισε πως ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε απεργοσπαστική κίνηση και ο κ. Σοφιανόπουλος υποστήριξε πως με έκπληξη διαπίστωσαν πως το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Αλέξιο χορηγούσε αναλώσιμα διαβήτη κλπ.. «Έχει ιδιαίτερη σημασία μια αριστερή κυβέρνηση να αναπτύσσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Κάνουν χειρότερα πράγματα από τους προηγούμενους».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου επεσήμανε ακόμα πως η συμφωνία που είχαν κάνει με τον ΕΟΠΥΥ ήταν πως αν δεν ολοκληρώνεται σε ποσοστό 90% η καταβολή των οφειλών στη Αττική και σε ποσοστό 95% για την υπόλοιπη χώρα, δεν πληρώνεται πουθενά άλλος μήνας. Αλλά αυτό δεν τηρείται. Στο νομό Αχαΐας κάποιοι δεν έχουν πληρωθεί τον Μάρτιο ενώ σε άλλες περιοχές έχει εξοφληθεί ο Αύγουστος.

Ο κ. Σοφιανόπουλος απέδωσε το γεγονός σε προσπάθεια να διασπαστεί η συλλογικότητα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Παπανικολόπουλος αναφέρθηκε στις «συνεχείς περικοπές οι οποίες πιθανόν εκτελούνται κατά παραγγελία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μνημονιακοί στόχοι..Όταν ένας συνάδελφος κάνει ένσταση ο λογαριασμός του θα πληρωθεί μετά από μήνες. Έτσι προτιμούν να μην κάνουν και να χάσουν κάποια χρήματα παρά να μην πληρωθούν ποτέ.

Ο ειδικός γραμματέας του Συλλόγου Αθανάσιος Ευσταθίου διευκρίνισε ότι ο κόσμος δεν είναι εχθρός μας, δεν θέλουμε να τον ταλαιπωρούμε κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάνουμε πολύ υπομονή πριν πάρουμε την απόφαση να κάνουμε κινητοποίηση.

Το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου υπογράμμισε την ανάγκη να  τηρείται η σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την τεχνική διάσταση.

Η τιμολόγηση

O Σύλλογος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τιμολόγησης σκευασμάτων (βρεφικά γάλατα κλπ) . Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα με τον ΕΟΠΥΥ τον Ιανουάριο καθώς κάποια προϊόντα πωλούνταν υπερτιμημένα από κάποια καταστήματα. «Δεν τηρήθηκαν όσα συζητήσαμε και πουλάμε προϊόντα 30% κάτω από την τιμή κτίσης. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε γάλα για βρέφη το οποίο αποζημιώνεται μe 15, 67 ευρώ και ο φαρμακοποιός το προμηθεύεται με 18 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Τον παραλογισμό στην τιμολόγηση των προϊόντων έθιξε και η γραμματέας του Συλλόγου Μαρίνα Τσάρα. «Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις και δεν βλέπουμε διάθεση συνεργασίας. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει με νέες εγκυκλίους και αυτό είναι σε βάρος και δικό μας και των ασθενών».

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Facebook